mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért szükséges szellőztetni?
2019-08-26 09:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A nem megfelelő hosszúságú, minőségű szellőztetés miatt számos olyan tünet ismert, amit tán nem is gondolnának betegségnek.

Pedig, ha hosszú távon nem akar elmúlni, akkor orvosolni kell a problémát, és itt elsősorban nem az orvosi ellátásra kell gondolni.

Elégtelen szellőztetés esetén mire lehet számítani? A negatív hatások a következők:
 
  • rosszul alszunk, ami hosszú távon kimerítő, egészségre káros is lehet,
  • tartós fejfájás jelentkezik,
  • állott, orrnak kellemetlen szagú a lakás levegője,
  • a páralecsapódások mentén megjelennek a penészvirágok.


Az alvás minősége romlik

Az elégtelen oxigénhiány következtében fáradékonyság lép fel. Ez akkor feltűnő, mikor reggel ébredés után csak arra vágyunk, hogy még aludjunk pár órát. Az alvás hiánya koncentrációzavart okozhat, ami hosszú távon romlást eredményez a munkában, a mindennapi tevékenységben. A Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszere segítséget nyújt abban, hogy a lakásban a levegőcsere megfelelő legyen, mind minőségileg és mennyiségileg is.

Gyakran jelentkező, szinte állandó fejfájás

A zárt térben óránként 20-40 m3/fő friss levegő cseréjére volna szükség. Ha egy 15 m2 szobát veszünk így alapul, akkor óránként kellene szellőztetni minden napszakban, ideértve az éjszakát is. Ellenkező esetben nő a szoba szén-dioxid szintje, csökken az oxigén szintje. Ásítozás, erősödő fejfájás követi, amit próbálhatunk elnyomni gyógyszerekkel, vagy egy "pihentető alvással", de nem érhetünk célt vele.

Kellemetlen illatok, szagok a zárt térben

Az elégtelen szellőztetés egyik következménye, hogy a lakásban "megáll" a levegő. Az sem segít, hogy zárt térben főzünk, fürdünk, esetleg füstölőt égetünk, különböző parfümöket, dezodorokat használunk. A szellőztetéssel ezen illatanyagok csak egy része távozik, de ha Zehnder szellőztetőrendszert használunk, a berendezés nem csak levegőt cserél, de szűri is a kellemetlen illatokat.

Erősödő allergiás tünetek

A folytonos szellőztetés sem jelent garanciát arra, hogy mindig friss, egészséges levegő kerül a zárt térbe. Gondoljunk csak a belváros levegőjére, csak egy átlagos nyári napon. Aztán gondoljunk a téli szmogriadókra. Ugye? Ha nem is a városok szennyezett levegőjét vesszük alapul, akkor is sok allergén anyag kering körülöttünk: por, kemikáliák, spórák, gombák, pollenek. Ezek miatt egészségtelenné válik a levegő, emiatt nő az allergiás emberek száma évről évre.

A zárt térben gyakorta jelentkezik a pára, nyomában pedig a penész is "gyökeret" ver. Tehát az sem megoldás, hogy minimálisra korlátozzuk a szabadban tartózkodást, mondván, azért erősödnek az allergiás tünetek. Egy szellőztető berendezés nemcsak friss, szűrt levegőt juttat be a zárt térbe, de gondoskodik arról is, hogy a benti káros anyagok is el legyenek távolítva. Ezzel pedig csökkenhet az allergiás reakciók száma.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!