mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan működnek a különböző esőérzékelők?
2019-08-26 11:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az automata öntözőberendezéseket különféle praktikus kiegészítőkkel ki lehet alakítani.

Egyik ilyen az esőérzékelő, ami nem szerves része a szerkezetnek, de nagyon praktikus applikáció, mert magától leállítja az öntözés folyamatát, ha az égi csapok úgy igazából megnyílnak.

Milyen mennyiségű eső esetén állítja le a folyamatot?

A legtöbb esőérzékelő beállítható, hogy milyen mennyiségű csapadék esetében állítsa le a locsolást. Maga az eszköz könnyedén csatlakoztatható az esőztető öntözéses berendezéshez, a csepegtető öntöző berendezéshez, szórófejes öntözéses szerkezethez.

Van olyan készülék, ahol személyre szabott, hogy kinek mi az az esőmennyiség, aminek hullása idején kikapcsol az automata öntözőrendszer. Mert előfordul, hogy pár csepp után már süt is a nap, vagyis érdemes pár perces ráhagyással beállítani a készüléket. De akadnak olyan típusú készülékek, melyeknél alapbeállítás, hogy mennyi mm csapadék esetén állítsák le az öntözést.

Hogyan is működik pontosan?

A legtöbb esőérzékelős berendezés összegyűjt egy meghatározott mennyiségű csapadékot, majd ezt követően a vezérlő áramkör megszakítását és a rendszer leállítását indítja be. Abban az időszakban, míg összegyűlik az adott csapadékmennyiség, a készülék engedélyezi az öntözést. Nem kell attól tartani ezen időszakban, hogy az esőérzékelő elromlott, azt a benyomást keltve, hogy csak pazarolja a vizet.

Az AutomataÖntözőrendszer.com webáruházában különféle esőérzékelős berendezéseket lehet megvásárolni. Az esőfelfogóknál eltérő típusok közül választhatunk működési elvük tekintetében. Egyes modellek úgy működnek, hogy különböző nagyságú tartályokba fogják fel az esővizet, és egy bizonyos mennyiségtől függ, hogy leállítják-e a locsolást. Más modellek esetében nem tartály, hanem csak nedvszívó korong található, ami a lehulló eső hatására megduzzad, és így szünteti be a locsolást.

Hova lehet telepíteni?

A legtöbb esőérzékelő berendezést úgy érdemes telepíteni, hogy az esővíz akadálytalanul elérhesse, valamint hogy az automatikához viszonylag közel legyen, így könnyen tud majd jelet küldeni a locsolás leállításához. Általában egy függőleges felületre kell felhelyezni a készüléket, mint például a fal vagy a kerítés. Vannak olyan fejlettebb berendezések, amiket már több helyre is felhelyezhetünk, nem szükségszerű a hagyományosnak mondható fal vagy kerítés. Ebben az esetben egy teleszkópos kar ad lehetőséget arra, hogy akár esőcsatornára, vízvezetékre vagy az eresztől egy távolabbi pontra is felszerelhető legyen a készülék.

Bárhogyan is vizsgáljuk, az esőérzékelős berendezés az automata öntözésnél egy nagyon hasznos eszköz. A kiépítéskor számtalan modellből lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. Ez egy olyan mozzanat, amikor nyugodtan lehet segítséget kérni olyan szakemberektől, akik jártasak az automata öntözőberendezések kiépítése terén.


(x)


További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!