mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A nyári időszak alatt is érdemes állást keresni
2019-08-26 12:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A nyár beköszöntével a legtöbb érintett úgy gondolja, hogy nem érdemes az álláskereséssel foglalkozni.

Sok álláskereső szerint a cégek döntéshozói ilyenkor az éves szabadságukat töltik, míg a munkáltatók pontosan a jelöltekről gondolják ugyanezt.

Pedig némi paradigmaváltással mindkét fél komoly hasznot tudna húzni a nyári hónapokból, a kereslet és a kínálat pedig nagyszerűen egymásra tudna találni. Rövid bejegyzésünkkel ehhez kívánunk némi segítséget nyújtani.

Az álláskeresők nagy része nyáron is aktív

A DreamJo.bs nem reprezentatív kutatásának eredményéből az derül ki, hogy a megkérdezett személyek 96%-a nyáron is aktív marad a munkakeresést illetően. Munkáltatói szemszögből ez azt jelenti, hogy erre az időszakra nem szabad szüneteltetni az álláshirdetéseket.

Ebben a periódusban ugyanis sokszor több kapacitás nyílik a csaptok létszámának feltöltésére. Az ügyfelek részéről megfigyelhető a mérsékeltebb aktivitás, ugyanis nagyobb mozgásteret enged a csoportvezetőknek, akik ennek köszönhetően több időt tudnak szánni az állásinterjúkra, illetve azok értékelésére.

Ráadásul, mivel a legtöbb cégnél tényleg uborka szezonként könyvelik el a nyári hónapokat, ilyenkor sokkal könnyebb elvinni előlük a leginkább ígéretes jelölteket. Így mire beköszönt az ősz, és a működés visszatér a megszokott intenzitásra, a csapat is teljes létszámmal dolgozhat.

A nyár beköszöntével nem szabad felhagyni az álláskereséssel

Álláskeresőként sem szabad annyival letudni a dolgot, hogy nyáron minden döntéshozó a szabadságát tölti. Elvégre, ha jobban belegondolunk, ezek a szabadságok ritkán tartanak tovább egy vagy két hétnél.

A munkáltatók nagy része pont, hogy létszámhiánnyal küzd. Gondot okoz nekik, hogy pótolni tudják a távozó vagy huzamosabb ideig távol lévő munkatársakat. Éppen ezért nagyon is értékes lehet a nyári munkaerőpiacon egy ígéretes jelölt.

Milyen pozíciók kapcsán kínálkozik igazán jó esély nyáron?

Álláskeresőként érdemes azt is átgondolni, hogy bizonyos jellegű munkakörök kapcsán fokozottan javulnak az esélyek a nyár beköszöntével. Ezekre benyújtva a pályázatunkat, nagyobb valószínűséggel lehetünk sikeresek a kiválasztás során.
Gyakornoki, a belépő szintet képviselő junior pozíciók betöltése kapcsán ez az állítás pontosan igaz. A frissen diplomázott és kevesebb tapasztalattal bíró fiatalok számára tehát remek alkalom az elhelyezkedésre a nyár.

Szintén kedvezőek lehetnek a körülmények akkor, ha távolról is végezhető, rugalmas munkát igyekszünk találni magunknak. Emellett szintén optimális ez a periódus a költözést igénylő pozíciók kapcsán is, így kellő rugalmassággal ezeket is könnyebb megcsípni.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!