mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit fontos tudni az eljegyzési gyűrűkről?
2019-08-26 13:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az eljegyzési gyűrű egy nagyon különleges ékszer, ami igen előkelő helyet foglal el a hölgyek szívében. Éppen ezért fontos, hogy ne legyen egy tucatékszer, hiszen egy életen át hordani fogják.

Milyen anyagból készüljön?


Általában elmondható, hogy az eljegyzési gyűrűk nemesfémből készülnek, azon belül is aranyból, ezüstből és platinából.

Az aranya a legelterjedtebb és a legismertebb. Ezt az alapvetően sárga fémet különböző más fémekkel ötvözik, így ma már választhatunk a sárga, fehér és vörös arany eljegyzési gyűrűk közül is. Fontos tudni, hogy fémallergiában szenvedő menyasszonyok esetében sem kell lemondani az arany eljegyzési gyűrűről, mert rájuk gondolva vannak a palládiummal ötvözött darabok.

Ezüstből is készítenek eljegyzési gyűrűt, ami jóval olcsóbb, mint társai, de az ezüst hátránya, hogy viszonylag puha, így könnyen kopik és deformálódik.

A platina sokkal drágább az aranynál, ami annak köszönhető, hogy tökéletesen hipoallergén, így a palládiumhoz hasonlóan allergiásoknak is ajánljuk. A fénye szürkés, csillogó, már-már jeges.

Többféle foglalatot ismerünk, amik között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat. A karmos variáció tökéletesen biztonságos és hangsúlyossá teszi a benne foglalt követ. A csatorna esetén a benne lévő kövek két csatorna között foglalnak helyet. Tokos foglalat esetén a követ nemesfém veszi körül, különösebb más foglalati mód nélkül. A pavé esetében apró fémgyöngyök tartják a helyükön a köveket. Nyitott foglalat esetén csak 2 ponton kerül rögzítésre a kő, így meglehetősen látványos hatást kelt. Angol foglalat esetén egy süllyesztett módot kell elképzelni, ahol a kő teteje van egy szintben a gyűrű felszínével.

Nagyon fontos, hogy ismerjük a kedvesünk ízlését, mert a legfontosabb, hogy neki tetszen a gyűrű. Ez azért is lényeges, mert jó, ha megy a mindennapi öltözékéhez, nem is beszélve a személyiségéről. Ha tehát egy szolid stílust képvisel, akkor ne válasszunk neki egy harsány és feltűnő darabot, mint ahogy egy vagány, bevállalósabb hölgynek sem egy visszafogott gyűrű lesz az ideális.

Költségek

Nagyon fontos, hogy már a gyűrű választás előtt tisztában legyünk azzal, hogy mennyit szeretnénk költeni. Így biztosan nem tesszük padlóra a büdzsét, ha előre tervezünk, valamint nem kell végignézni egy rakás gyűrűt ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit. Fontos támpontot nyújt nekünk és az eladónak egyaránt.

Végül pedig szem előtt kell tartani a praktikussági szempontokat is, hiszen ha sokat túrázik a leendő menyasszony, vagy esetleg a munkájából adódóan nem lenne praktikus egy kiálló részekkel rendelkező gyűrű, akkor érdemes egy szolidabbat választani.

Végül pedig az a legjobb, ha nem vesszük meg hónapokkal a tervezett eljegyzés előtt, mivel ilyenkor nagyobb az esély a lebukásra.

Érdemes megnézni az eljegyzesigyuru.hu webshop kínálatát, biztosan megtalálod a megfelelő gyűrűt életed legnagyobb kérdéséhez!


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!