mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miről ismeretesek a természetes kozmetikumok?
2019-08-26 15:42 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ahhoz, hogy az emberi szervezet képes legyen arra, hogy önmagát regenerálja, szüksége van olyan természetes eredetű hatóanyagok segítségére, amelyek támogatják a megújulás folyamatát.

A bőr egy olyan kiterjedt szervrendszer, mely folyamatos megújulásra képes. Az elöregedett, sérült, elhalt sejtek lecserélődése egy életen át zajlik, de nem mindegy, milyen gyorsasággal játszódik le ez a folyamat.

A természetes kozmetikumok segítenek a bőrnek

A kor előrehaladtával a szervezetünk megújuló képessége lassulni fog. Ezt a képességet a külső világból érkező negatív ingerek is befolyásolják, így borítva fel az emberi test tökéletesen működő rendszerét. A stressz és a káros környezeti hatások okozta kedvezőtlen folyamatok azonban visszaszoríthatóak, amennyiben olyan segítséget találunk, amely megtámogatja a szervezetünk természetes működését, regenerálódását.

Amikor szépségápolásról esik szó, akkor az egyik legfontosabb állomása a helyes bőrápolás. Amennyiben pozitív, hosszú távon is látványos folyamatok elérése a cél, akkor elengedhetetlen a megfelelő bőrápolási rutin, és a tiszta, természetes eredetű kozmetikumok használata.

Mesterséges kozmetikumok okozta problémák

Ha nem ügyelünk kellőképpen arra, hogy milyen szépségápolási kozmetikumokat alkalmazunk bőrünk egész területén, fel kell készülni néhány kellemetlen, akár káros hatásra is a szervezetünkben.

Mi okozza a problémát? A különböző, ismeretlen hatású kémiai vegyületek, alkohol, mesterséges szín- és illatanyagok, amik hosszú távon veszélyt jelenthetnek a szervezetre. A természetes anyagoktól távol álló készítmények lehetnek a főbb okozói az olyan tüneteknek, mint például az allergia.

A természetes alapanyagú kozmetikumok hatásai a szervezetre kedvezőek

A természetes anyagok felhasználása a kozmetikában több ezer éves múltra tekint vissza. A növényi eredetű, 100 százalékban tiszta és természetes készítmények nem tekinthetők szervezetidegen anyagoknak.

Képesek lehetnek arra, hogy a szervezet természetes működésével összhangban elősegítsék a természetes folyamatok alakulását. Így a bőrre nézve hatékonyan építik be a tápláló, regenerációt elősegítő anyagokat.

Mely természetes alapanyagok vannak jelen a natúrkozmetikumokban?

A gyógynövények nemcsak belsőleg, de a bőrre nézve is kedvező hatást gyakorolnak. A bőrápolásban napjainkban is kiemelt szerepet játszanak, ilyen például a bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatású citromfű, levendula, kamilla, olasz szalmagyopár. Ha a bőr ápolását, táplálását tekintjük célnak, akkor arra kitűnőek azok a natúrkozmetikumok, melyben különféle növényi olajok, például a kendermag, mandula, feketeribizli magolaj, vagy a monoi de tahiti olaj található.

A bőr ápolásában, táplálásában, regenerálódásában fontosak azok a hatóanyagok is, melyek természetes állapotban is jelen vannak a szervezetben, de az évek múlásával csökken a mennyiségük. Ilyen bőrazonos kozmetikai anyag például a kollagén, a különféle vitaminok és a hyaluronsav.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!