mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Illóolajok terápiás hatása - kiváló választás diétához (x)
2019-09-20 15:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A terápiás hatással rendelkező illóolajok kiváló segítséget nyújthatnak a fogyókúrázásban, hiszen lelkileg segítenek elérni a kitűzött célokat.

Segítenek abban, hogy a fogyni kívánó személyek ne fejezzék be túl hamar a fogyókúrát a felmerülő motivációs problémák miatt.

Fogyókúrázás megfelelő lelki állapotban

A fogyókúrázással kapcsolatban számtalan hatékony és kevésbé működőképes elmélet és módszer található az interneten. Azonban nem szükséges a régimódi elveket követni, hiszen mindenkinek különböző a szervezete és az anyagcseréje. A legfontosabb, hogy a kitűzött célok megvalósítása által a tükörbe nézve egy egészséges és kiegyensúlyozott képet kapjunk önmagunkról. A diéta szó hallatán sokak gyomra azonnal összeszűkül, és émelygéssel teli, kellemetlen napokat vizionálnak. Pedig a diétázás pont ennek az ellentéte, hiszen nem a kifejezetten kevés mennyiségű étel bevitele a cél, hanem a szervezet igényeit kielégítő, egészséges táplálkozás megvalósítása.

Az illóolajokat rengetegen az "öröm illatainak" tartják, hiszen kellemes illatuk párologtatása által kiválóan lehet relaxálni. Az illóolajok megnyugtatják az idegrendszert, és békés, harmonikus hangulatot eredményeznek. Az illatok terén többek között megtalálható a citrom, grapefruit, fahéj és szegfűszeg egyaránt.

Diffúzor alkalmazása az illóolajok párologtatásához

Az aroma diffúzorok működési alapelve az, hogy hőhatás nélkül képesek a levegőbe porlasztani az illóolajokat ultrahang segítségével. Régebben az illatmécsesek használata volt népszerű, azonban több okból kifolyólag is egyre több ember veszi igénybe az aroma diffúzorok nyújtotta előnyöket. Az illatmécsesek alkalmazása által sérül az illóolajok molekulaszerkezete. Az aroma diffúzorok felhasználásával azonban nem kerülnek mérgező anyagok a levegőbe. A légzőszervek működése által az illóolajok rövid időn belül a véráramba képesek kerülni, amely által hatékonyan csökken a stressz mennyisége. Az adott helyiségben érdemes a Szellőzőshop által elérhető ventilátorokat használni a kellemes légjárás biztosítása miatt.

A legjobb illóolaj keverék a párologtatáshoz

Összeállítottuk a leghatékonyabb illóolaj keveréket, amely segít a relaxációban, és hozzájárul a diétázás szakszerű megvalósításához.

Az illóolaj keverék a következő:
 
  • 3ml grépfruit (Citrus paradisi) illóolaj
  • 0,5ml fahéj illóolaj (Cinnamomum Zeylanicum)
  • 1ml szegfűszeg illóolaj (Eugenia caryophyllus)
  • 2ml édes narancs illóolaj (Citrus sinensis)


Az illóolajokat össze kell keverni, majd beleönteni egy tiszta, sötét üvegcsébe. Zsebkendőre cseppentve azonnal belélegezhetővé válnak. Azonban sokkal célszerűbb és hatékonyabb, ha diffúzor alkalmazására kerül sor. A légtérillatosító készülék vizet tartalmazó tartályába 10-12 csepp bevitele szükséges, hogy folyamatos frissességet nyújtson az illat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!