mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A szokásaid is hozzájárulnak a pénzügyi sikereidhez
2019-09-20 16:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Talán soha nem gondolsz rá, vagy nem így, de a szokásaid határoznak meg téged. Attól a pillanattól, ahogy reggel felkelsz egészen a lefekvésig rengeteg teendőt végzel el automatikusan, ami idővel már fel sem tűnik.

Nem véletlenül mondják azt, hogy a szokásaink rabjai vagyunk, éppen ezért fontos, hogy olyan rutinokat alakítsunk ki magunknak, amikből a lehető legtöbbet hozhatjuk ki. Akár anyagilag is.

A gazdagság ugyanis ezektől a szokásoktól is függ, ezért érdemes tanulmányozni a vagyonos embereket - megnézni, hogy ők mit csinálnak másként, hogy mi emeli ki őket az átlagemberek közül.

Miért fontos a megfelelő szokások kialakítása?

Rengeteg olyan történetet lehet olvasni, amikor valaki örököl vagy nyer egy nagyobb összeget, és az néhány év alatt egyszerűen elfogy. Ennek pedig nagyon egyszerű oka van: ezek az emberek nem rendelkeznek sem a szükséges pénzügyi tudással, sem azokkal a szokásokkal, amik ahhoz kellenek, hogy a megszerzett vagyont életük végéig élvezhessék.

Pedig ezeknek az attitűdöknek a jelentős részét te is könnyen elsajátíthatod vagy átveheted, és némi önfegyelemmel be is tarthatod. Természetesen lépésről lépésre is haladhatsz, a lényeg, hogy elindulj az úton. Felejtsd el az ötletszerűen meghozott döntéseket, és élj tudatosabban!

Milyen szokásokat követnek azok, akik anyagilag sikeresek?

Talán különösen hangzik, de a gazdagoknak számtalan olyan szokásuk van, ami segítette őket a vagyonuk megszerzésében, illetve gyarapításában. Hogy mik ezek a szokások? Akad belőlük néhány: van közöttük olyan, ami első olvasásra apróságnak tűnik, mégis rengeteget számít, és olyan is, ami nélkülözhetetlen a sikerhez.

Bemutatunk most neked 3 szokást, ami segíthet, hogy anyagilag a következő szintre léphess.

1. Legyen pontos költségvetésed!

Ha te is voltál már úgy, hogy a hónap közepén azon gondolkodtál, mire ment el a pénzed, akkor szükséged van egy költségvetésre! Gondolj bele, hogyan akarsz megtakarítani, ha azt sem tudod, mire költöd el a fizud? Ahhoz, hogy nagyobb anyagi biztonságban és pénzügyi szabadságban élhess, nem árt tisztában lenned a kiadásaiddal, ez ugyanis a pénzügyi tudatosság alapja.

2. Készíts listát a napi teendőidről!

Ez nemcsak azért jó, mert így nem kell azon gondolkodnod, hogy mit felejtettél el, hanem azért is, mert ha valamivel készen vagy, azt kipipálhatod, és örülhetsz a sikernek. Még akkor is, ha nem végeztél mindennel, de a részeredmények is fontosak.

3. Tanulj meg nemet mondani!

Hogy nehezedre esik? Először biztosan, de a te értékes idődről van szó, amit jól kell beosztanod. Éppen ezért ne pazarold felesleges dolgokra, helyette inkább koncentrálj a valóban fontos teendőkre, amik közelebb visznek a céljaid eléréséhez.

A lista itt még korántsem ér véget. A sportolás, a helyes táplálkozás, az önfejlesztés, a folyamatos tanulás és a kitartás szintén fontosak, amik nélkül nincs gazdag és sikeres ember.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!