mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Grillezési előkészületek, avagy a legfontosabb lépés grillezés előtt (x)
2019-10-18 14:42 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mielőtt grillezni kezdenénk, van néhány elmaradhatatlan feladat, melyet el kell végeznünk.

Ilyen például, hogy keressünk ínycsiklandó grill recepteket, vásároljuk meg a grillezni kívánt ételeket, pácoljuk be a húsokat, készítsük el előre a szószokat, és nem utolsó sorban készítsük elő sütésre magát a grillsütőt.


A grill előmelegítése

Sokan követik el azt a hibát, hogy nem hagynak időt a grill megfelelő előmelegítésére, ami többek közt azért baj, mert a hideg rácsokon máshogy sül az étel, mint kellene, és a hús is könnyebben rátapad, mint a meleg rácsokra.

Minden típusú grillsütőnek megvan a maga felmelegedési ideje, van, amelyiknek hosszabb, és van, amelyiknek rövidebb idő alatt sikerül ugyanazt a hőmérsékletet elérnie.

A leglassabban a faszenes grillek érik el a kívánt hőfokot, mert ott azt is meg kell várni, hogy a faszén ne lángoljon, így ez a felmelegítés akár fél órát is igénybe vehet. Ezzel szemben egy gázgrillnek közepes hőfokon, tetővel fedve elég lehet 15 perc is, de ha a téli hideg időszakban szeretnénk használni, további 5 percet mindenképp szánjunk a felfűtésre.


Az előmelegítés az egészségünk miatt is kulcsfontosságú

Fontos megemlíteni azt is, hogy az előmelegítés nem kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a hús megfelelően süljön, hanem egészségügyi oka is van.

Minél forróbbra melegítjük elő a grillsütőt, annál nagyobb az esélye, hogy nem maradnak a rácson baktériumok és egyéb keresztszennyeződések, melyek az előző sütésből maradtak. A nem megfelelően előmelegített grillsütőben a baktériumok nem pusztulnak el, ami könnyedén nem kívánt bakteriális hasmenéshez vezethet.

Abban az esetben is fel kell forrósítani a grillt, majd visszahűteni, ha a sütéshez alacsony hőfokra lenne szükség, hiszen alacsony hőmérsékleten nem érvényesül a sterilizáló hatás, ezért bármennyire szeretnénk sietni a sütéssel, ezt a lépést soha ne blicceljük el.


A higiénia minden téren nélkülözhetetlen

Bár cikkünkben a grillsütő sterilizálására tértünk ki, nem szabad elfelejteni, hogy nem ez az egyetlen veszélyforrás.

Ha nyers hússal dolgozunk, mindig különösen ügyelni kell a tisztaságra: tiszta edényeket és eszközöket használjuk, az egyéb élelmiszerektől (pl. süteményektől, zöldségektől) tároljuk távolabb és elkülönítve, valamint ha már korábban előkészítettük, a sütésig tároljuk a hűtőben. Ha ezeket az apró, de lényeges lépéseket betartjuk, a grillezés csak jó élményekkel fog gazdagítani.

Ha te is szeretnél grillezni, de nincs hozzá megfelelő grillsütőd, ajánljuk figyelmedbe a Grillplaza.hu weboldalát, ahol kiváló minőségű grillsütők és grill eszközök széles választékával várják az érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!