mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A fűrésztárcsa tulajdonságai és a szakszerű használat alapjai (x)
2019-11-22 15:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A minőségi fűrésztárcsák kiváló segítséget nyújtanak a fűrészgépekkel való munkavégzés során. Azonban a gyakori használat vagy az újabb igények miatt időnként a tárcsák cserére szorulnak.

Ilyenkor érdemes az alapvető tulajdonságokat megismerni a legjobb döntés érdekében. A választás mellett a szakszerű használat is fontos, ezért hasznos tippeket adunk az alkatrészek megkímélése céljából.

Fűrésztárcsa vastagsága

A vékonyabb fűrésztárcsák előnye, hogy használat közben kevesebb fűrészpor keletkezik, és csökken a hulladék mennyisége. A vékony kialakítással kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a pengék nagyon érzékenyek a hevítésre. A vékony pengék felhevítése miatt a munkavégzés minősége jelentősen romolhat, mivel a vágás egyenes helyett hullámos lehet. Sokan emiatt a vastagabb fűrésztárcsákat választják, mivel stabilabb használatot tesznek lehetővé.

Fogak anyaga

Bár néhány fűrésztárcsa acélfogakkal rendelkezik, szinte minden modern típus keményfém foghegyeket használ. Az újabb fűrésztárcsák az acélból készült típusokhoz viszonyítva akár ötvenszer hosszabb használatot képesek biztosítani a favágási munkák során. A keményfém kifejezetten törékeny, ezért célszerű fokozott óvatossággal dolgozni a fűrésszel.

Fűrésztárcsa minősége

A fűrésztárcsák minőségén nem érdemes spórolni, mivel az elvégzett munka végeredménye múlik rajta. A professzionális fűrésztárcsák laposak, és keményforrasztással megerősítettek. A tárcsán található nyílások gondoskodnak a hó elvezetéséről.

Az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruházának fűrésztárcsái kizárólag magas minőségű, hatékony munkavégzést garantáló termékek.

Hogyan lehet ellenőrizni és megóvni a fűrésztárcsa állapotát?
 
  • A fűrésztárcsa ideális esetben lapos kell, hogy legyen. Célszerű kézzel megforgatni a tárcsát és ellenőrizni, hogy nincsenek-e kisebb megingások. Ha van rá lehetőség, akkor mikrométer segítségével pontos eredmények mérhetők.
  • Különösen fontos, hogy a fűrésztárcsa soha ne legyen túlhevítve a használat során. A magas hőmérséklet ugyanis nagyon hamar tönkreteszi a pengéket. A pengék a túlhevítés miatt erősen kopni kezdenek és tompává válnak. Ajánlott a munkavégzés közben szüneteket tartani, hogy a tárcsa hőmérséklete az optimális szintre csökkenjen.
  • A tiszta munkakörnyezet biztosítása segíti az eszközök műszaki állapotának megőrzését, de a munkavégzést is pontosabbá teszi. A fűrészgépet néhány használat után ajánlott megtisztítani, hogy a szennyeződések ne okozzanak gondot a működésben.
  • Végül érdemes szót ejteni arról, aminek megóvása a legfontosabb. A testi épségre a fűrészgéppel történő munkavégzés kifejezetten veszélyes lehet, ha a használat szakszerűtlen. Ha a fűrésztárcsa a legkisebb jelét mutatja a romlásnak, ajánlott a legrövidebb időn belül beszerezni egy új, megbízható darabot.
További hírek:


2020 ban hány százalékra tippeled a hazai programmatic media költést a digitális médiaköltésen belül?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!