mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan érdemes viszonyulni a divatosnak számító diétákhoz? (x)
2020-01-21 09:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Napjainkban felkapott témakörnek számít az egészséges életmód, illetve azon belül is a helyes táplálkozás.

Ezzel a bejegyzéssel a különféle divatos diéták helyett az egészség megőrzésére vonatkozó sokkal inkább fenntartható és eredményes szokásokra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Az orvostudomány álláspontja a megfelelő étrend fenntartásával kapcsolatban

Gabonák és keményítőt tartalmazó zöldségek, hüvelyes zöldségek, gyümölcsök, valamint állati eredetű fehérjék. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint egy felnőtt ember számára ezen elemeket tartalmazó étrend számít ideálisnak.

Persze az arányok betartása kimondottan fontos. A zsiradékok, a cukor és a só szervezetbe vitelével például érdemes mértéket tartani, a telítetlen zsírok, továbbá a nyers vagy párolt zöldségek rendszeres fogyasztása ugyanakkor kifejezetten javasolt.

Joggal adódik a kérdés, hogy a napjainkban népszerű vegán, paleo vagy ketogén diéta követése mennyit árthat vagy használhat. Az egyértelműen elmondható, amitől rosszul érezzük magunkat, az valószínűleg nem tesz túl jót a szervezetnek.

Szóval egy komolyabb változásba fogva a hasmenés, székrekedés, levertség vagy fáradtság mindenképp jelentsen figyelmeztetést arra nézve, hogy valami nincs rendben.

Az egészséges táplálkozás csak egyetlen összetevője a kiegyensúlyozott életmódnak

A tudatos táplálkozás rendszeressé tételével elérhető, hogy a koleszterinszint, a vércukorszint és a vérnyomás a megfelelő tartományban legyen. Önmagában mindez komoly eredménynek számít, ugyanakkor a testünk védelmének más aspektusaira is figyelmet kell fordítani.
Hiába étkezünk például minden egyes nap példásan, ha közben nem tudjuk abbahagyni a dohányzást, folyamatosan szennyezett levegőt szívunk be, és a különböző fertőző betegségekkel szemben sem próbálunk meg védekezni.

Javasolt gyakorlatok az egészség hosszú távú megőrzése érdekében

A rendszeres mozgás jelentőségét egyszerűen nem lehet elégszer hangsúlyozni. Kivétel nélkül mindenki megtalálhatja azt a mozgásformát, amelyet hetente három vagy négy alkalommal művelve megoldhatóvá válik a test karbantartása.

Emellett nem szabad elmulasztani a rendszeres szűrővizsgálatokon történő megjelenést sem.
Napjainkban már tényleg számtalan lehetőség áll rendelkezésre, hogy minimális időbéli ráfordítással elvégezhetők legyenek a rutinnak számító szűrések.

Így a veszélyek még időben felismerhetővé válnak, ezáltal a sikeres megoldás valószínűsége is jelentősen megnövekszik. Többé nem az lesz tehát a fő kérdés, hogy az éppen felkapott vegán, paleo vagy keto diéta kipróbálása jelenti-e a jobb megoldást.

Sokkal inkább tudunk az egészségünk megőrzésére komplex módon tekinteni, jelentős mértékben növelve ezzel a fenntarthatóság valószínűségét.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!