mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit kell tudni a különböző gyűrűkről? (x)
2020-02-21 13:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Eljegyzési gyűrű, kísérőgyűrű, jegygyűrű és karikagyűrű? Ezek bár roppant hasonló fogalmak, de mégis, sokban különböznek egymástól. Ismerjük meg őket és nézzük meg, hogy mikor melyiket használjuk!


Eljegyzési gyűrű

Meg szeretnéd kérni álmaid nője kezét? Bár az ötlet megszületett már, de még nem tudod, hogy milyen módon és főleg mivel szeretnéd ezt megtenni? Erre szolgál az eljegyzési gyűrű, ami általában egy köves ékszer. Az, hogy inkább melyik variációt preferálod, az maximálisan tőled függ, de válogathatsz a szoliter, egy köves darabokból, de akár egy több köves is megfelel lánykérési célra.

Persze lehet újonnan vásárolt vagy családi örökség is, a lényeg, hogy jó legyen a jövendőbelid ujjára.

Anyagát tekintve többféle variáció közül is választhatunk. A legnépszerűbb az arany, ami ma már többféle árnyalatban is megvásárolható. Kövek tekintetében is igen nagy a szórás, mivel a Swarovski cirkóniától kezdve a gyémántig igen sok minden közül lehet választani. Sőt, egyre nagyobb divatnak örvendenek a különböző színes drágakövek is, mint a zafír vagy a smaragd. Formák tekintetében is rengeteg variációból csemegézhetsz, hiszen van köztük:

 
  • kerek
  • smaragd
  • nyújtott
  • szív
  • körte
  • ovális
  • párna


A kísérő gyűrű

Ez ma már egyre inkább kiment a divatból, pedig egy igazán kedves hagyomány volt. A vőlegény, szándékának komolysága jeléül egy kísérő gyűrűt is ajándékozott szíve választottjának még az esküvő előtt. A nevéből is következik, hogy a jegygyűrű mellé kapja a menyasszony. Mivel ma már külön eljegyzési gyűrűvel történik a lánykérés, így felesleges azon kívül még egy díszes, köves gyűrűt vásárolni. Ennek köszönhetően pedig ma már nagyon kevés jelentősége van ennek a gyűrű típusnak.

Karikagyűrű

A karikagyűrűt manapság általában a jegyespár együtt választja ki. Mivel az eljegyzési gyűrű kiválasztása többnyire magányos feladat a pasiknak, így külön izgalmas lehet, hogy ebben az esetben össze kell hangolni az elképzeléseket. Nagyon fontos, hogy mindenképp kompromisszumra kell törekedni, mert egy életen át fogjátok viselni.

Ha a lánykérés ezzel a gyűrű típussal történik, akkor jegygyűrűnek hívják az esküvőig, és a bal kéz gyűrűsujján van a helye, csak a szertartáson kerül át a jobb kézre.

Ez a karika is általában aranyból készül, akárcsak az eljegyzési gyűrű, de itt már célszerű olyat választani, amik főbb vonásaikban hasonlóak, még ha nem is ugyanolyanok. A menyasszonyok előszeretettel tetetnek bele köveket, míg a vőlegények általában a letisztult, dísztelen darabokat kedvelik.

Allergiásoknak a palládiummal ötvözött vagy éppen a titánból készült gyűrűk azok, amik nem váltanak ki allergiás reakciót.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, számos izgalmas és szép gyűrűt találsz a karikagyuru.hu oldalon, ahol igazán jó áron juthatsz hozzá a tökéletes ékszerhez kedvesednek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!