mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tippek az okostelefonod élettartamának maximalizálásához
2020-02-21 15:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Te milyen gyakran cseréled le a mobilodat? Rögtön, amint a kedvenc márkádból kijön a legújabb típus? Vagy megvárod, amíg a jelenlegi készüléked már jószerével használhatatlan lesz?

Ha a második opciót választod, ez körülbelül mégis milyen időtartamot takar? Igazi "hardcore" felhasználó vagy, aki gyakrabban vásárol mobilt, mint cipőt, vagy készüléked méltósággal éri meg a nyugdíjas kort?

Ha szeretnél néhány hasznos tippet kapni arról, miként növelheted meg mobilod élettartamát, akkor tarts velünk!

Sürgősségi osztály okostelefonoknak

Ha a mobilok világában létezik olyan, hogy "kórház", akkor a Huawei Klinika is pont ilyen intézmény! A hozzájuk hasonló szakszervizek naponta találkoznak hajmeresztő esetekkel és általános hibákkal egyaránt. Bár alapvetően a fent említett márkára specializálódtak, azonban a gyártó másik termékcsaládja, a Honor mobilok javítása sem áll távol tőlük!

Következzen most néhány megszívlelendő tanács sokat tapasztalt szervizesektől, akik megtanítanak vigyázni az okostelefonodra:

Kijelző

A mobil legsérülékenyebb része, melynek a javítása is az egyik legköltségesebb művelet. Általában akkor sérül meg, ha leejted a készüléket. Idősebb telefononkál gyakori hiba még, hogy beég, vagy pixelhibás lesz. Nem javítható, csak cserélhető.

Hátlap

Szintén a véletlen balesetek egyik legsúlyosabb áldozata. Nem csak esztétikailag lehet zavaró egy törött, karcos hátlap, hanem például ha behorpad, a belső alkatrészek nekifeszülhetnek a kijelzőnek, ami ettől tönkremegy. Ezért ha komolyabban megsérült, erősen ajánlott a csere.

Töltőcsatlakozó

Az előző két meghibásodást jó eséllyel elkerülheted azzal, ha a mobilodat védőtokban hordod, és nem játszol vele kidobósat. A töltőcsatlakozó viszont nagyon könnyen tönkremehet, ha nem vagy elég óvatos. Sose rántsd ki erővel a töltőt a készülékből! Mindig csak finoman csatlakoztasd le. Illetve az is segíthet, ha időnként megtisztítod a nyílást a benne lévő kosztól egy fogpiszkáló vagy egy kis ecset segítségével.

Jack csatlakozó, hangszóró, mikrofon

Gyakran beázás következtében megy tönkre, ám néha hajlamos a belekerült szennyeződések miatt is elromlani. Meglehetősen bosszantó hiba, amikor telefonálás közben nem hallod jól a másik felet vagy ő téged. Épp ezért fontos, hogy rendszeresen kitakarítsd! A fentebb említett ecset vagy fogpiszkáló itt is alkalmazható. Ha azonban a tisztítás után sem észlelsz javulást, akkor a csere az egyetlen megoldás.

Akkumulátor

Az egyetlen olyan alkatrész amely előbb-utóbb akkor is tönkremegy, ha úgy vigyázol a telefonodra, mint a szemed fényére. Nincs ebben semmi ördöngösség: az akkumulátor cellái egy idő után véglegesen elhasználódnak. Ha drasztikus csökkenést tapasztalsz a használati időben, akkor bizony elérkezett a csere ideje. Ezt már csak a zárlatos akku elkerülése végett is érdemes maximum 2-3 évente megejteni.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!