mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Távolítsa el a kellemetlen penészt a fáról szakszerűen! (x)
2020-02-21 10:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A lakásokban elterjedt penész számos negatív egészségügyi hatással rendelkezik, de a fa bútorok állapotában is komoly károkat szokott okozni.

A fa kezelésére kiemelt figyelmet szükséges fordítani, hiszen egy igen kényes anyagról van szó. Ismerje meg a penész eltávolításának lehetőségeit, és gondoskodjon a fa bútorai épségéről!

Milyen módszerekkel lehet eltüntetni a fáról a penészt?

A tömör fát legtöbbször penészölő szerrel szokták kezelni, amely hatékonyan eltávolítja a kellemetlen szagú penészt. A penészölő szeres kezelést követően következhet a fa kiszárítása, majd célszerű az egészséges részig lecsiszolni az anyagot. Végül jöhet a favédő alapozó és festék felvitele vagy a lazúr alkalmazása.

Azonban számos esetben a penész már mélyebben beleivódott a fába, és ilyenkor az előbb említett módszer már nem nyújt hatékony megoldást. A fa elrohadt részeibe különböző gombák és fertőzések telepedhetnek le, és a rostok átszövésével akár egy teljes hálózatot is létrehozhatnak. Az asztalosok az ilyen anyagokkal már nem dolgoznak, és általában a súlyosan károsodott bútorok kidobásák javasolják.

Mivel a fa élő anyag, így a penészt sokszor lehetetlen teljes mértékben eltávolítani belőle. Ennek oka, hogy még a legszárazabb fa is tartalmaz némi nedvességet, amely kiváló környezetet biztosít a penész számára. A légszáraz fa körülbelül 10%-os nedvességgel rendelkezik, és ez az arány csak külső hatásokra változhat.

A tisztítás természetesen segít a penész eltávolításában, azonban a kiváltó okokat nem szünteti meg. A tünetek kezelését követően tehát érdemes minél hamarabb a probléma forrására lecsapni, hogy a penész ne alakulhasson ki újra. Ha nem gondoskodik a penész okainak megszüntetéséről, akkor a penészgomba hamarosan újra ellepheti a bútorait. A Páramentesítő.hu kínálatában elérhető páramentesítők biztosítják a levegő megfelelő páratartalmát, így a penész számára nincs esély a kialakulásra.

A penész sajnos nem csak esztétikai problémákat és kellemetlen szagokat okozhat, hanem a háztartásban élők egészségét is jelentősen roncsolhatja. A penészgombák elterjedése miatt megnövekszik az esély a fertőző betegségek elkapására, és számos légúti panasz is felléphet a mindennapokban.

Hogyan szüntethető meg a penész véglegesen?

A penész egyszerű és végleges megszüntetésére a legideálisabb megoldás a páramentesítő készülékek használata. Az eszközök beépített levegőminőség mérővel rendelkeznek, így azonnal működésbe lendülnek, ha a páratartalom túl magas lenne.

A modern páramentesítők már költséghatékonyan működnek, és az egy gombnyomásos automata funkciók segítségével rövid időn belül gondoskodnak az egészséges levegőről. Az egészség és a bútorok megvédése érdekében célszerű minél hamarabb beszerezni egy megfelelő készüléket, hogy a levegő nedvességtartalma mindig optimális legyen.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!