mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hatékony védelem a fény káros hatásaival szemben
2020-02-21 16:44 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Fény nélkül nem látjuk a körülöttünk zajló eseményeket. A formák, a színek, a részletek pontos érzékelése nem lehetséges, ha nem áll rendelkezésünkre elegendő fény.

A látáson túl a mindennapi hangulatunkat is jelentősen befolyásolja a fény mennyisége és milyensége. A természetes fény hatása élettanilag is teljesen más, mint a természetes fényé. A fény szabályozza az alvás és ébrenlét ciklikusságát, és komoly jelentőséggel bír a kognitív funkciók működésében is. A fény tehát életünk alapvető és nélkülözhetetlen része, azonban tisztában kell lennünk káros hatásaival is.

Ibolyakék fény

Azt, hogy az UV fény ártalmas az emberi szervezetnek, régóta tudható. Károsítja a bőrt, és látásromláshoz is vezethet. A látható ibolyakék fényről azonban csak a 2010-es években bizonyították be, hogy jelentősen károsítja a retinát és hozzájárulhat az időskori makula degeneráció kialakulásához.

Kültéren és beltéren egyaránt ki vagyunk téve az ibolyakék fény hatásának. Időjárástól függetlenül, állandóan jelen van a napsugárzásban, ahogy a LED lámpák, a mobiltelefonok, tabletek kijelzőjének, monitorok vagy kompakt fénycsövek fényében is, tehát szükséges a megfelelő védelem kiválasztása.

Fényszűrő rétegek

A szemet károsító ibolyakék fény szűrésére két megoldás is kínálkozik. Az egyik az Eye Protect System, amely a lencse alapanyagában szűr és nem okoz sárgás alapszínt a lencsén, nincs kékes tükröződése, és átereszti az élettanilag szükséges türkizkék fényt. A Style Optikában már kapható Transitions 8. generációs fényre sötétedő lencséknek mindegyike rendelkezik ezzel az innovatív, hatékony és védelmet biztosító réteggel.
A másik megoldás a Crizal Prevencia szelektív fényszűrő réteg, mely szintén hathatós védelmet nyújt az ibolyakék fénnyel szemben. A réteggel ellátott lencsék használatával szintén csökkenthető a retinasejtek pusztulása. Mivel az ilyen típusú lencsék képesek a fény káros sugárzásának szelektív szűrésére, ezért megelőzhető a szem idő előtti öregedése. Hozzájárul általános jó közérzetünk megőrzéséhez és biztosítja az optimális látásélményt: a nem színezett lencséken tökéletes az átlátszóság.

Tudatos választás

A fényszűrő réteg ajánlott mindazok számára, akik tudatosan törődnek szemük egészségével. Azoknak, akik napi szinten monitor előtt ülve végzik munkájukat vagy sokat néznek kijelzőt, képernyőt. Számukra kifejezetten ajánlottak az Essilor innovatív fényszűrő megoldásai. Az ibolyakék fény elleni védekezés időjárástól, napszaktól függetlenül, kültéri és beltéri tartózkodás esetén is minden életkorban javasolt.A 45 év felettiek és a gyermekek szeme különösen érzékeny a különböző negatív fényhatásokkal szemben.

Válassza Ön is legújabb technológiát látása megőrzése és szeme egészsége érdekében! Amennyiben a két technológiát kombinálja, úgy kétszeresen is tesz szeme épségének megőrzéséért.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!