mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire való az okosóra, vagy másik nevén az okoskarkötő?
2020-02-21 17:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A technikai újításoknak hála, egyre nagyobb piacot hódítanak a különféle funkciókkal ellátott okosórák. Persze még mindig vannak, akik ellenállnak nekik.

Ők azok, akik úgy érzik, hogy számukra nincsen semmi haszna, míg mások nincsenek tisztában azzal, hogy mennyi mindenre is használhatóak ezek a készülékek.

Mi az okosóra vagy okoskarkötő?

A Wombat Kütyü Shopnál kapható okosóra és okoskarkötő küllemében a karórára hasonlít, azonban a tudása jóval meghaladja a pontos idő mutatásának képességét. Ahogy a telefonok is átmentek egy igen jelentős technikai fejlődésen, és a telefonálás képessége már csak a lista végén kullog a rengeteg különféle tudás mögött, úgy az okosórák számára is az idő mutatása már csak amolyan kiegészítő szolgáltatás maradt.

Alapvetően a legtöbb okosóra számolja a megtett lépéseket, méri a kalóriát, figyeli az alvásunk ciklusát, ébreszt, megjeleníti a hívásokat, valamint az SMS és a social media platformjain kapott üzeneteinkről rezgéssel értesít.

A komolyabb tudással rendelkező példányokba pedig SIM kártya is helyezhető, így mindig elérhetőek maradunk, hiszen ebben az esetben a csuklónkon lévő okosóra telefonként funkcionál.

Kinek való az okosóra?

A sok hasznos funkciónak köszönhetően nem lehet azt mondani, hogy csak a fiatalok veszik hasznát, ugyanis az idősebb generáció élete szintén kényelmesebbé tehető egy ilyen készülékkel.

Vegyük például azt az esetet, amikor az idős ember vérnyomás problémákkal küzd. Sajnos ez nem a valóságtól elrugaszkodott példa, hiszen Magyarországon az emberek egy igen jelentős része vérnyomás és szívproblémákkal küzd. Azonban annak kicsi a reális esélye, hogy mindenki nagy vérnyomásmérő készüléket fog magával cipelni állandóan, viszont ha ez egyetlen okosórával megoldható, akkor miért ne vennénk igénybe?

Ugyanis már kaphatóak a piacon olyan okosórák vagy okoskarkötők, melyek segítségével bárhol és bármikor megmérhetjük a vérnyomásunkat, sőt, némelyik készülék ezt óránként magától megteszi. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a telefonunkon az applikáció segítségével visszanézzük a mért adatokat, amit nem csak aznap tehetünk meg, hanem akár hónapokkal később is.

Sportoláshoz is ideális társ

Akinek fontos a saját egészsége és emiatt rendszeresen sportol, igen nagy hasznát tudja venni a csuklón virító okosórának. Egy fitnesz aktivitásmérővel felszerelt darab rögzíti a teljesítményünket, jegyzi, hogy merre mentünk, milyen sebességgel, hány lépést tettünk meg, és ezalatt mennyi kalóriát égettünk el. Ugyanakkor igen praktikus a benne lévő pulzusmérő is, hiszen ezzel folyamatosan ellenőrizni tudjuk a pulzusunkat, és amennyiben túl magas, kicsit pihenhetünk, ezzel megelőzve a nagyobb bajt.

Ha még nincs okosórád, de szeretnél egyet beszerezni a számos hasznos funkciója miatt, javasoljuk, hogy keresd fel a Wombat Kütyü Shop weboldalát, ahol biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabot!

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!