mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kerti Attila
Kerti Attila
Maximize
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mi a különbség a rács és a biztonsági ajtó között? (x)
2020-02-21 08:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A betörések elkerülése végett az emberek sok mindennel próbálkoznak, hogy otthonukat a lehető leghatékonyabban védjék meg.

A társasházakban elég gyakori jelenség, hogy a tulajdonosok ráccsal szerelik fel ajtójukat. De valóban ez lenne a legjobb megoldás? A következőkben összegyűjtöttünk néhány tudnivalót az ajtórácsokról és a biztonsági ajtókról, illetve össze is hasonlítottuk azokat, hogy az Ön számára a lehető legjobb megoldást tudja választani.

Amit az ajtórácsokról tudni érdemes

A rácsok igazából egyetlen szerepet töltenek be, ez pedig a biztonság. Azonban ezt a funkciót csak akkor tudja hatékonyan ellátni, ha megfelelően rögzítik a falszerkezetbe. Nagy hiba, ha az ajtórácsot a régi, ócska fakeretre erősítik, ugyanis így a betörők akár egy csavarhúzó segítségével könnyedén képesek leszedni azt. Ellenállóbb, ha a fal szerkezetébe acélcsapokat fúrnak, és így hegesztik hozzá a rácsot.

Azonban valljuk be, ha egy rács virít az ajtónk előtt, az kissé elnyomja a békés otthon érzését. Arról nem is beszélve, hogy a rácsok egyáltalán nem nyújtanak szép látványt. Főként, ha később az időjárás próbára is teszi, és még a festék is elkezd róluk lekopni. Ebből adódóan pedig kezelni kell a felületet, hogy egy kicsit esztétikusabb legyen.

Amit a biztonsági ajtókról érdemes tudni

Fontos, hogy legyenek elvárásai a biztonsági ajtókkal szemben. Hiszen attól, hogy egy ajtó biztonsági ajtónak van titulálva, még egyáltalán nem biztos, hogy az valóban megfelelő védelmet is nyújt. Ahhoz, hogy meggyőződjön az ajtó hatékonyságát illetően, vegye figyelembe a következő szempontokat:
 
  • Stapabírás
  • Masszivitás
  • Hőszigetelés


Egy ajtó legyen ajtó öt, tíz vagy 15 év múlva is. Tehát fontos, hogy kiállja az időjárás sorozatos próbáit, legyen akár napsütésről, esőről vagy szélről szó. Ha megnézi a MABISZ tanúsítványokban szereplő adatokat, egyértelműen kiderül az adott ajtó ellenállóképessége. Ezen felül elvárás, hogy egy minőségi ajtó megfelelően hőszigetelt
legyen, hiszen az ember a saját otthonában jól szeretné magát érezni, és nem árt, ha emellett a fűtésszámla is csökken. Az utcáról vagy a társasházak esetében a szomszédoktól beszűrődő zajok mind megzavarhatják az emberek kényelmét, így a hőszigetelés mellett majdnem annyira fontos a hang- és zajszigetelés is. Ha minőségi biztonsági ajtók közül szeretne válogatni, nézzen körül a Unisec-nél kapható biztonsági ajtók között.

Biztonsági ajtó vagy ajtórács?

A ráccsal ellentétben egy biztonsági ajtó sokkal kellemesebb látványt nyújt. Ezen felül a kiváló védelem mellett remek hang-, zaj- és hőszigetelő is. Amit az ajtórácsokról már nem mondhatunk el. Azonban a biztonsági ajtó esetében is szükséges egy megfelelő zárszerkezet. Érdemes olyan zárat választani, amely biztonsági betéttel van ellátva. Ezek a zárak hatékonyan védenek a behatolás ellen, hiszen ellenállnak a törésnek, a húzásnak és a fúrásnak is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!