mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az élet női oldalát ünnepli a Da Vinci TV
2020-03-03 09:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Március 8-án Nőnapon inspiráló ismeretterjesztő műsorokat kínál a Da Vinci TV csatorna.

Olyan nők életével ismerkedhetünk meg közelebbről, akik előrelendítették, és beragyogták a világot. Kelta királynőtől Marie Curie-n át jelenkori matematikusig ismerkedhetünk példaértékű nőalakokkal. A csatorna nézőivel együtt ünnepli az élet női oldalát, és hirdeti az egyenjogúságot!

Március 8-án tartják a Nemzetközi Nőnapot annak emlékére, hogy 1857-ben ezen a napon New Yorkban mintegy negyvenezer munkásnő sztrájkolt egyenlő bérért. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés. Bár a nőnap mára elvesztette eredeti munkásmozgalmi jellegét, és inkább a virágokkal, apró ajándékokkal ünneplik, mégis valahol mai napig a történelmet alakító nők napja, s a nők évszázados küzdelmét is feleleveníti, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.

Ahogy minden jeles alkalomkor, így nőnap alkalmából is érdemes kicsit megállni, szemlélni, hogy mit, kit is ünneplünk valójában. A Da Vinci csatornán március 8-án olyan nők életével ismerkedhetünk meg közelebbről, akik előrelendítették, és beragyogták a világot.

A történelem során sokszor előfordult, hogy a nőknek küzdeniük kellett a valós értékeikre irányuló figyelemért (és napjainkban is vannak még helyek, ahol a nők nem szavazhatnak, autót sem vezethetnek, és kevesebbet keresnek, mint a férfiak), mára az ember tisztán láthatja, micsoda gazdagság rejlik egy asszonyban, és milyen hihetetlen dolgokra képes. Legyen szó szerelemről, családról, sportról, tudományról, társadalmi tevékenységről vagy művészetről, az élet minden területén olyan női életutakkal találkozhatunk, melyek példaértékűek, és kifogyhatatlan forrásai a motivációnak.

Nőnap alkalmából a Da Vinci csatorna ilyen híres nőkről szóló műsorokat vetít, melyeket kicsiknek-nagyoknak, fiúknak-lányoknak egyaránt jó szívvel ajánlunk. Ha a Da Vinci TV-vel tartasz, a múlt, jelen és jövő inspiráló nőalakjaival ismerkedhetsz meg. Időszámításunk előtt 60-ban egy kelta királynő megvédte népét a rómaiak ellen. Ismerd meg a bátor Boudica történetét a Történelem másképp sorozatban! A modern zene előfutárát, Delia Derbyshire-t és a tudomány meghatározó alakját, Marie Curie-t ismerheted meg az Abszolút zsenik Dickkel és Dommal c. műsorunkban. Michaela azt keresi, mi legyen a szakmája felnőtt korában a Ha felnövök sorozatban nőként próbál ki férfiasnak tartott szakmákat. Az esti műsorokban gondolatébresztő női kutatók jelennek meg két lenyűgöző dokumentumfilmben. A nők felemelkedése címűben Dr. Amanda Foreman vezet bennünket végig a történelmen, női szemmel, a Varászszámokban pedig Hannah Fry fedezi fel a matematika mágikus varázsát egyedi, mégis közérthető módon.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!