mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Költözés Hatvanba (x)
2020-03-20 09:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az élet számtalan olyan helyzetet hozhat, amikor egy költözés válik szükségessé.

Ezek lehetnek családi okok, igény a környezeti változásra, és a munka miatt szintén sokan döntenek a költözés mellett. Vannak azonban olyan városok országunkban, melyek igen népszerűek, ha lakhelyváltoztatásról van szó. Az egyik ilyen város Hatvan, nézzük, mi vonzza oda ennyire az embereket.

Mit tudunk Hatvanról?

Hatvan a nevéhez híven Budapesttől hatvan kilométerre található, a város azonban a közhiedelemmel ellentétben mégsem erről kapta a nevét. A történészek szerint a város neve a besenyő-török eredetű chatwan szóból származik, ami töredéknépet jelent.

Hatvan Érdhez hasonlóan több településrészből áll, többek közt a város központját jelentő Óhatvanból és az ipari területet, a vasútállomást és az autóbusz állomást is magába foglaló Újhatvanból.

Közlekedés szempontjából a város igen jó elhelyezkedésű, hiszen három vasúti főútvonal is itt találkozik, így akár Budapest-Miskolc vagy Hatvan-Szolnok vagy Hatvan-Salgótarján-Losonc vonalon közlekednénk, igénybe vehetjük a vasutat.

Amennyiben mégis az autózást részesítenénk előnyben, akkor is kifejezetten jó helyzetben vagyunk, hiszen itt csatlakozik a 21-es elsőrendű főút az M3-as autópályára.

Ha te is tervezed a költözést Hatvanba vagy akár másik településre, és csak a költözéssel járó izgalmakat szeretnéd megélni a stressz helyett, keresd a Visszuk.hu szakembereit, akik segítségével problémamentesen lebonyolítható a lakhelyváltoztatás!

Oktatás a városban

Családok számára kifejezetten ideális város, hiszen két bölcsőde, nyolc óvoda és öt általános iskola a városban. Ezen felül később sem feltétlen kell másik városba ingázni a gyermeknek, mivel itt van a megye legjobb középfokú iskolája, a Damjanich Ipari Szakképzési Intézet, ami szakközépiskolai, szakmunkás és technikusi képzést egyaránt biztosít. Gimnáziumi tanulmányokat a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola, valamint az Albert Einstein Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola tanulói folytathatnak, de ezen felül jelen van még a Széchenyi István Római Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Grassalkovich Művelődési Központ Pályakezdők Szakiskolája. A muzikális tanulási igényeket a Kocsis Albert Zeneiskola elégíti ki.

A város nevezetességei

Akár odaköltözünk, akár csak átutazóban érintjük Hatvan városát, érdemes körüljárni a környéket, hiszen a város igencsak bővelkedik nevezetességekben. Többek közt ajánlott megnézni a Grassalkovich-kastélyt a Kossuth téren, a közelben lévő, műemléknek nyilvánított Szent Adalbert plébániatemplomot, valamint a régi Sörházat, ami jelenleg Hatvany Lajos Múzeumként üzemel.

A szobrok és emlékművek kedvelői számára érdekes lehet a pestisszobor, az oroszlános szökőkút, a Szent Sebestyén-szobor és a Grassalkovich-szobor is.További hírek:


Alfa együttható

Béta együttható

Break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!