mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A forrasztástechnika sokoldalú eszköze: a gázpáka (x)
2020-03-25 13:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Forrasztás alkalmával különböző fémek között kíván a szakember úgynevezett oldhatatlan kötést létrehozni anélkül, hogy a forrasztandó anyagok összeolvadjanak.

Azaz azt szeretnék elérni, hogy más legyen a folyamat, mint hegesztés során. Ennek a technikának és a pákáknak köszönhetően az anyagok alakváltozás nélkül összeforraszthatók, így hatékony működésük vitathatatlan.

A forrasztástechnika elengedhetetlen eszköze a páka, azonban a gázpáka - hétköznapi nevén gázlámpa vagy lángszóró - legtöbb esetben nem a forrasztáshoz használatos. Az iménti állításokkal szemben a gázpákának leginkább a kötések oldásában van kiemelkedő szerepe.

Hogyan néz ki a gázpáka?

Ahhoz, hogy hatékony legyen a munkavégzés, érdemes minőségi eszközt beszerezni, és nem a termék ára alapján dönteni, és az olcsóságot mérvadónak számítani, mivel egy kevésbé jó eszköz által az elvégzendő munka időtartama növekszik, míg a minősége rohamosan csökken. Mindemellett az eszköz magasabb minősége magasabb élettartamot is jelenthet.

A gázpáka használata végtelenségig egyszerű. A palack és a fej könnyed és gyors összeillesztését követően egyetlen kattintással láng gyújtható, amelynek erősségét egy lángszabályozó segítségével lehet állítani az anyaghoz és a feladathoz mérten. A gáztartály újratölthető, így hosszú ideig használhatja az ember anélkül, hogy bármi probléma felmerülne.

Piezo gyújtó rendszerrel rendelkezik, így nincs szükség gyufával vagy öngyújtóval bíbelődni, könnyedén és gyorsan használható. Biztonsági kapcsolóval van ellátva annak érdekében, hogy csak akkor tudja használni az ember, amikor ténylegesen is akarja. A gáztartályon található ablaknak hála, egyszerűen ellenőrizheted a gáz mennyiségét, hogy időben észleld, mikor van szükséged utánpótlásra.

Mit kell tudni a gázpáka felhasználási területeiről?

A gázpáka felhasználása igen széles körű, kifejezett célcsoportja nincs, mivel használható szereléshez, barkácsoláshoz, zsugorításhoz, hevítéshez, valamint a látványkonyhában egyaránt karamellizáláshoz és flambírozáshoz, azaz az étel megpörköléséhez. Így igen közkedvelt eszközzé vált széles felhasználási körének köszönhetően.

A készülék kisméretű, és kialakításának köszönhetően kézre áll, azaz kényelmesen lehet használni a kéz izmainak elfáradása nélkül. A precizitás elérése érdekében a feladathoz mérten különböző pákahegy közül válogathatsz, mint a véső, az üllő vagy a hegyes típus közül, valamint kipróbálhatod a légterelő vagy a véső végét egyaránt.

Amennyiben te is szeretnéd felgyorsítani és színesebbé tenni munkavégzésedet, akkor keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos szerszám közül válogathatsz, amelyek megkönnyíthetik a dolgodat, és amelyek által precízebb lehetsz munkádban.További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!