mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
3+1 tipp, amivel a HR szolgáltatók segítik az elhelyezkedésed
2020-03-25 15:18 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A legtöbben még mindig úgy gondoljuk, hogy az álláskeresés egy rendkívül stresszes, magányos műfaj, amikor senkire sem számíthatunk igazán.

Ez a sztereotípia ma már nem feltétlenül állja meg a helyét, hiszen megfelelő HR-es szakemberek segítségével nem csak lerövidíthető a munkához jutás ideje, de az ezzel járó idegeskedés is jelentősen csökkenthető. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a HR szolgáltatók milyen eszközökkel tudnak az álláskeresők segítségére sietni!

1. Tanácsadás

A HR szolgáltatók honlapjain már a regisztrációt megelőzően rengeteg hasznos tartalommal találkozhatsz, amelyek nagy segítséget jelenthetnek az álláskeresés során. Ezekből megtudhatod, hogy mit érdemes még csiszolni az önéletrajzodon, vagy hogyan kell viselkedni egy interjún, hogy mindenképpen rád essen a választás. Amennyiben a honlapokon található cikkek elnyerték tetszésedet, és úgy gondolod, hogy az álláskeresés során további segítségre lesz szükséged, akkor ne habozz és regisztrálj!

2. Kölcsönzés

A kölcsönzés a humánerőforrás-gazdálkodással foglalkozó cégek elsőszámú eszköze, ha gyorsan munkára lenne szükséged. Ha korábban tartottál is ettől a foglalkoztatási formától, ma már nincs ok az aggodalomra. Egy profi cégnél történő regisztrációnak csak előnyei vannak:
 
  • Gyorsan juthatsz olyan bejelentett munkához, ahol fizetik utánad az adókat és járulékokat, de ezeken kívül más nem is kerül levonásra a béredből;
  • A kölcsönbeadó cégek minden jogi és szakmai segítséget megadnak majd a kiválasztás során, valamint azt követően is, hiszen az ő érdekük is, hogy elhelyezkedj és elégedett legyél az új munkáddal;
  • Sok multi előszeretettel alkalmaz kölcsönzött munkaerőt, ezáltal rengeteg pozíció nyílik meg előtted. Ez jó ugródeszka is lehet, hiszen ha elégedettek veled, akkor a későbbiekben akár saját állományukba is átvehetnek.


3. Közvetítés

A HR portálokon való regisztráció sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, amely minden tekintetben megfelel elvárásainknak. Egyrészt lehetőségünk nyílik, hogy jelentkezzünk a honlapon található álláshirdetésekre, másrészt feltölthetjük önéletrajzunkat, így esély kínálkozik arra, hogy a közvetítő cég megtalálja a végzettségünkhöz és tapasztalatunkhoz leginkább passzoló pozíciót. Természetesen feladatuk itt még nem ér véget, hiszen végigkísérnek, és ha szükséges, tanácsokkal látnak el a teljes kiválasztási folyamat során.

+1 Specializáció

Egyes HR szolgáltatók kimondottan egy bizonyos szakterületre - pl. egészségügy, IT, kereskedelem - koncentrálnak, így tökéletesen ismerik az adott iparág szereplőit és azok munkaerőigényét. Elhelyezkedési esélyeidet még tovább javíthatod, ha végzettségednek vagy szakmai tapasztalatodnak megfelelő területre specializálódott munkaerő-közvetítő céggel veszed fel a kapcsolatot.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!