mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A világ 9 leghíresebb matricája (x)
2020-04-03 11:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A legtöbben emlékszünk arra, amikor gyerekként a telefonok helyett a matricagyűjtő füzeteket szorongattuk a kezünkben, és a harcokra, amik a legjobb matricákért dúltak.

Amikor valamiből sikerült duplán beszerezni, akkor jöttek az alkudozások, és a cserék, hogy a végén egy teli matricagyűjtő füzettel büszkélkedhessünk. Azonban hiába telnek az évek, napjainkban is sokan választják a falra ragasztható matricákat, mint dekorációs termékeket.

Léteznek hagyományos, sokak által ismert formák, mint a növények, üdvözlünk otthon feliratok, és más kedves idézetek, azonban néhány matrica időtálló, és talán soha nem fog kimenni a divatból. Ezeknek a matricáknak a készítése, például hírességek és filmekből vett idézetek is igazán jó üzlet lehet. Valószínűleg olyan arcok kerülnek az emberek elé, akikre a mai napig jó érzéssel gondolunk, esetleg, mert még fiatalok voltunk, amikor megláttuk az első filmeket, ezáltal jó emlékek kötnek hozzájuk.

Filmek, mesék és hírességek matricákon
 
  • 1. Az első, a hírességek körében jelenik meg és Marilyn Monroe-t ábrázolja. A fekete alapon fehér arckép a mosolygós Marilynt tükrözi, aki ezzel a pillanattal is elvarázsolja a szobába belépőket. Általában hölgyek szoktak rá úgy gondolni, mint a nőiességnek a megtestesítőjére, így nemcsak falmatricaként, hanem táskákon, pólókon is találkozhatunk vele.


 
  • 2. Másik híresség Michael Jackson, aki a mai emberek szívében és emlékezetében is tovább él. Az ő híres mozdulatát, ahogy a kezében tartja a kalapját, rengeteg falon láthatjuk, mint matrica.


 
  • 3. Ki ne emlékezne Charlie Chaplinre, aki sok boldog pillanatot és nevetést okozott az embereknek? Az ő ember nagyságú matricája is belekerült a topba, ahogy a sétapálcájára támaszkodva áll kalapban, ami mindenki emlékezetébe bevésődött. Az ő fekete fehér filmjeim nőtt fel a mai társadalom, így nem csoda, hogy híre az egész földet bejárta.


 
  • 4. Valószínűleg a Kis herceget sem kell mindenkinek bemutatni, a Holdon ülő kisfiút a rókával és a rózsával leginkább gyerekszobák falain lehet megpillantani.


 
  • 5. A leghíresebb matricák közé tartozik még Micimackó és a Százholdas Pagony összes szereplője, amit nemcsak plüssökben és rajzokon, hanem falon, pólón, táskákon is megtalálunk. Ezeket a meséket a legtöbb felnőtt is szereti, gyakran kerülnek fel a legújabb generáció falára is.


 
  • 6. A South Park és a Simpson család abba a kategóriába tartozik, ami a felnőtt mese kedvelőit részesíti előnyben. A társadalomkritikát megmondó szereplők ikonikussá váltak az egész világon, így méltón kaptak helyet a legjobb 10-ben.


 
  • 7. A Harry Potter a fiatalabb generációnak lett az kitörölhetetlen ikonja, a varázslóiskola és a szemüveges fiú elrabolta millióknak a szívét. A matricák közé tartozik a villám alakú seb, de maga Harry is a szemüvegével.


 
  • 8. Nyolcadik helyre került a vissza a jövőbe DeLorean-ja, ami megvetekszik a Szellemirtók ECTO-1 nevű autójával. Ezeken a filmeken egy egész világ nőtt fel, és nevetett nagyokat, így főleg az autókedvelők lakásán találkozhatunk velük.


 
  • 9. Végül, de nem utolsó sorban következik az a világhíres film, aminek a szereplőit senki sem fogja egyhamar elfelejteni, ez pedig maga a Star Wars, ahol R2D2, vagy a Halálcsillag is felkerülhet a falra.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!