mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Online közvetítik a Német Filmdíjak átadását
2020-04-07 09:04 [MTI + Mediainfo.hu]

A Német Filmakadémia úgy döntött, hogy nem törli a Lola-díjak átadását, hanem a megszokott gála helyett inkább online közvetítik az eseményt.

A Német Filmdíjak, azaz a Lola-díjak átadását eredetileg április 24-ére tervezték Berlinben. A díjátadó ceremóniára 70. alkalommal került volna sor, de megrendezése veszélybe került a koronavírus-járvány miatt - írta kedden a The Hollywood Reporter.

A filmakadémia azonban nem akart szakítani a hagyománnyal, ezért inkább úgy határozott, hogy közönség, sztárok és filmes alkotók nélküli online díjátadót tart, amelyet a jelöltek otthonukból követhetnek.

"Bár a határok zárva vannak, veszélyhelyzet van és szeretnénk megvédeni magunkat, mégis meg akartuk találni a módját, hogy megünnepeljük a jelölteket és a győzteseket, és valami élőt és egyedit akartunk létrehozni" - mondta el Sherry Hormann, az idei gála rendezője.

Ulrich Matthes, a Német Filmakadémia elnöke hangsúlyozta, hogy még ezekben a rendkívüli időkben is meg kellett találni a módját annak, hogy az év legkiemelkedőbb filmjeit megfelelően megünnepeljék.

A ceremónia házigazdája Edin Hasanovic lesz, a nyertesek összesen 3,2 millió eurónyi (1,1 milliárd forint) pénzdíjon osztoznak, amelyet új produkciókra lehet majd költeni. A díjakat a német kulturális minisztérium adja majd át jelképesen, hiszen a jelöltek és nyertesek csak otthonukból kapcsolódnak be az online gálába.

Idén a legtöbb, 11 jelölést Burhan Qurbani Berlin Alexanderplatz című filmje kapta. Az 1930-as években játszódó irodalmi klasszikus adaptációja a legjobb film és a legjobb rendező díjára is esélyes. Tíz jelöléssel Nora Fingschedt társadalmi drámája, a System Crasher a díjátadó második legnagyobb favoritja.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!