mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Halcsalogató magvak és magmixek (x)
2020-04-14 09:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amennyiben a közeljövőben pontyra vagy amurra szeretnénk horgászni, akkor a különféle magvakat és magmixeket érdemes bekészíteni a horgásztáskánkba.

Merthogy kifejezetten fogós csalétkekről van szó, amelyeknek nehezen tudnak ellenállni a békéshalak.

A cikkben bemutatjuk a különféle magok és magmixek fajtáit, emellett pedig a használatukból fakadó előnyökre is igyekszünk felhívni a figyelmet.

Mitől annyira fogósak a különféle magmixek?

Elsőként az embernek talán az juthat az eszébe, hogy erről sokkal inkább a halakat kellene megkérdezni. Az viszont vitán felül áll, hogy a megfelelően előkészített magvakkal rendszerint számíthatunk a kiemelkedő fogásra.

Legyen a célhalunk akár a ponty, akár az amur, de ugyanúgy célba vehetjük a komolyabb méretű keszegeket és kárászokat is, ezekkel a csalikkal jó eséllyel számíthatunk a kapásra. A legjobb pedig az, hogy nekünk nem kell bajlódnunk az előkészületekkel, mindent előre csomagolva, készen kaphatunk.

Melyik típusú magvakkal számíthatunk leginkább a kiemelkedő halfogásra?

Természetesen a kukorica az egyik klasszikus csali és etetésre használt mag, aminek sokszor nem tudnak ellenállni a békéshalak. Szintén gyakori választásnak számít a főtt vagy erjesztett búza, ami kiváló dévérkeszeg-csemege is egyben. Gyakori kombináció a tejsavas kukorica és búza keveréke, ami nagyszerű alapot szolgáltathat az etetés kivitelezéséhez.

Mindenképpen szót kell ejtenünk a nagyobb amurok és pontyok kedvelt csemegéjének számító tigrismogyoróról is. A tigrismogyoróval nemcsak a kisebb halakat tudjuk hatékonyan távol tartani a horgunk környékéről, hanem az igazán tekintélyes példányok megfogására is kiváló esélyünk nyílhat.

Azt pedig talán kevesen tudják, hogy a pontyok valósággal megőrülnek a kendermagért. Az etetőanyagunkba ezért bátran keverhetjük, mert remek fogásokra számíthatunk így.

A különféle magmixek etetéshez és csalizáshoz is kitűnő választást jelenthetnek

Igencsak hálásak lehetünk a horgászcsalikat, illetve etetőanyagokat gyártóknak és forgalmazóknak, mert a fogós magmixek elkészítésével nem kell foglalkozunk. Tökéletesen előkészítve, masszív zacskóban van ugyanis lehetőségünk beszerezni a különféle mixeket, amiket csak a parton kell majd kibontanunk.

Ezáltal tetszés szerint tudjuk őket bejuttatni a horgunk környékére, bekeverhetjük őket az etetőanyagba, emellett pedig a horgon felkínálva is jó eséllyel számíthatunk kapásra. A tejsavas magmixek esetében azonban nem árt vigyázni, mert az illatuk nem éppen ideális az emberi orrnak.

Hiába, a halak ízlését sokszor nehéz megérteni a mi szokásainkat alapul véve. Az viszont biztos, hogy a kifejezetten fanyar illatokkal bíró tejsavas mixek elképesztő fogásokat eredményezhetnek a számunkra.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!