mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A ketogén diéta támogatása matcha teával (x)
2020-04-20 09:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A tavasz nem csak a megújulás évszaka, hanem ilyenkor döbbenünk rá a legtöbben, hogy a bikiniszezonra is ideje formába lendülnünk.

Mivel az idő szűkös a nyári hónapok beköszöntéig, leginkább a gyors és látványos fogyást ígérő diétákat vesszük górcső alá. Nem véletlen, hogy e tekintetben az egyik legnépszerűbb módszer a ketogén diéta, hiszen számos pozitív tapasztalatot olvashatunk róla az interneten. Bár a módszer önmagában is igen hatékony, fokozhatjuk ezt a hatást, ha a diéta alatt rendszeresen matcha teát is fogyasztunk.

Mi a ketogén diéta?

Röviden a ketogén diéta lényege, hogy alacsony szénhidrátbevitel mellett magasabb mennyiségű zsírt kell fogyasztani. Ha arányaiban szeretnénk meghatározni, akkor azt mondhatjuk, hogy a napi bevitel 10%-a legyen fehérje, 10%-a szénhidrát, és 80%-a zsírból álljon.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mégis hogyan lehet fogyni, ha növeljük a zsírbevitelt. A titok nyitja leginkább az alacsony szénhidrátbevitelben keresendő, hiszen így a szervezetben szénhidráthiány lép fel, ezért a máj a zsírraktárakhoz nyúl, hogy energiához jusson. Ezt a folyamatot ketózisnak hívják, ez adja az alapját a ketogén diétának.

Mi engedélyezett a keto diéta alatt és mi kerülendő?

Az alacsony szénhidrátbevitel sokakban kongathatja a vészcsengőt, hiszen ez azt jelenti, hogy le kell mondani legalább a diéta idejére a fehér lisztről, a rizsről, a tésztákról, a cukrokról, valamint a cukrot tartalmazó termékekről, ideértve a cukros üdítőket, a ketchupot, a majonézt, de még a müzlit is.

Ugyanakkor a diéta ideje alatt biztosan nem fogunk éhen halni, hiszen vörös húsok, fehér húsok, halak, tojás, sajtok, sonkafélék, valamint olajos magvak fogyasztása engedélyezett.

A gyümölcsöket egy külön kategóriába sorolhatjuk, ugyanis vigyázni kell a magas fruktóztartalmú gyümölcsökkel, de a bogyós gyümölcsök továbbra is bátran fogyaszthatók.

Hogyan segít a matcha tea a keto diéta alatt?

A keto diétában az a legnehezebb dolog, hogy a szénhidrátdús étrendről átálljunk egy csökkentett módra. Ez nem csupán a megszokás miatt megy nehezen, hanem a szervezetünk is jelzi a nemtetszését, ami fáradtságban, gyengeségben és a vércukorszint egyensúlyának felborulásában mutatkozik meg.

Az M Matchánál kapható matcha tea segítségével ez a folyamat kiküszöbölhető, hiszen a tea energetizáló hatással rendelkezik, ráadásul stabilizálja a vércukorszintet.

A stabil vércukorszint csökkenti az éhségérzetet, továbbá a tea gyorsan felszívódó rostjai jóllakottság érzést biztosítanak, ráadásul a matcha tea nyugtató hatásának hála, a szénhidrát megvonás miatti idegesség is megszűnik.

Ha ez még nem lenne elég, a matcha tea 30-40 százalékkal gyorsítja az anyagcserét, aminek köszönhetően a méreganyagok gyorsabban ürülnek ki a szervezetből, ezáltal pedig még több energia szabadul fel, amit a gyors eredmény elérése érdekében edzésre fordíthatunk.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!