mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cseh-amerikai kereskedelmi hírtelevízió indult Csehországban
2020-05-05 11:37 [MTI + Mediainfo.hu]

CNN Prima News néven új cseh-amerikai kereskedelmi hírtelevízió indult Csehországban.

A cseh Prima és az amerikai CNN International televíziók által létrehozott CNN Prima News napi 24 órában, a legmagasabb HD minőségben sugároz programot.

Az új hírtelevízió csak a prágai központban, amely a sajtójelentések szerint jelenleg Európa legmodernebb televíziós stúdiója, több mint száz újságírót alkalmaz. A televíziónak minden csehországi régióban saját tudósítója lesz, és az 1980-tól működő CNN engedélye alapján teljes mértékben használni tudja az amerikai hírtelevízió nemzetközi tudósítói hálózatát. Az új hírtelevízió műsorának nagyobb részét saját újságírói állítják elő, de átveszi az amerikai CNN több műsorát is, cseh nyelvű tolmácsolással.

A CNN Prima News célja, hogy egy éven belül 1,5 százalékos nézettséget érjen el.

Az új hírtelevízió létrehozásának, illetve működtetésének költségeit nem hozták nyilvánosságra.

A Prima csoportnak, amely a Nova után Csehország második legerősebb kereskedelmi televíziós csoportja, a CNN Prima News a kilencedik csatornája.

Az 1993-ban létrehozott Prima televízió jelenleg a GES Media Europe cseh-holland pénzügyi befektetői csoport tulajdonában van.

A cseh közszolgálati televízió 2006 májusától működteti a CT24 nevű hírtelevíziót, amely nagyon népszerű Csehországban, hetente mintegy hárommillió nézője van. Napi átlagban a tévénézők mintegy három százaléka követi, válsághelyzetek idején, mint amilyen a mostani koronavírus-járvány, nézettsége a 10 százalékot is meghaladja. A Reuters Institute tavalyi felmérése szerint a CT 24 hírműsorait a cseh tévénézők 90 százaléka objektívnek és hitelesnek tartja.

A Cseh Televízió jelenleg 5 csatornán sugároz műsort, részesedése a csehországi televíziós piacon mintegy 27-28 százalék. A legnézettebb a Nova televízió mintegy 38-40 százalékos részesedéssel. A Prima részesedése 25 százalék körül mozog.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!