mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen kerti asztalt válassz a teraszra? (x)
2020-05-20 06:23 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Akárcsak a konyhában, a teraszon is központi helyet foglal el a kerti asztal, hiszen ez az a bútordarab, ami köré leülünk, ha enni szeretnénk vagy kártyázni, vagy csak egyszerűen beszélgetni.

Ezért nem mindegy, hogy milyen asztal mellett teszed le végül a voksodat.

Kicsi, közepes vagy nagy kerti asztalt válasszak?

Ahhoz, hogy eldönthesd, hogy mekkora legyen a leendő asztalod mérete, szemügyre kell venned a teraszod méreteit is. Mivel egy picike teraszra jó eséllyel nem fér el egy hatszemélyes monstrum, így evidensnek tűnik, hogy a kisebb asztalok között kell keresgélni.

A kisméretű kerti asztalok paraméterei is eltérnek egymástól, ezért a legjobb, amit tehetsz, ha mérőszalaggal felszerelkezve kezded el tervezni, hogy mekkora asztalt szerezz be. Amikor méricskélsz, vedd figyelembe azt is, hogy szeretnél-e székeket az asztal köré, és ha igen, mennyit, hiszen ezeknek is kell helyet hagyni.

Amennyiben látszólag nagy hely áll rendelkezésedre, akkor is jobb, ha mérőszalaggal felszerelkezve pásztázod végig a területet, hiszen könnyen megeshet, hogy még így is túl nagy kerti asztalból és székekből álló szettet sikerül kiválasztani.

Fa, fém vagy műanyag?

Mindegyik anyagnak megvannak az előnyei és a hátrányai, neked csak azt kell eldöntened, hogy melyek azok a szempontok, amelyeknek leginkább megfelelnek a választott bútorok.

A fából készült kerti asztalok nagyon mutatósak és természetesnek hatnak, ugyanakkor a karbantartásuk sok munkát igényel. Ha olcsóbb, kezeletlen fából készült kerti asztal mellett döntesz, akkor a vásárlás után első teendőd legyen, hogy átcsiszolod és lelakkozod a felületeket. Ezzel megelőzhető az idő előtti korhadás, és a tisztítás is egyszerűbbé válik. Később szükség lesz ápolóolajos kezelésre is, mert enélkül kiszárad a faanyag.

A fém kerti bútorok legtöbbje alumíniumból készül, és nagy előnyük, hogy nem igényelnek állandó ápolást, feltéve, ha megfelelő kezelést kaptak korrózió ellen. Bár a legtöbb fémbútor meglehetősen könnyű, ennek ellenére ezek igen stabilak. Hátrányuk, hogy az erős napsütésben a fémfelületek könnyen felforrósodhatnak, de ez a probléma egy napernyő segítségével könnyen kiküszöbölhető.

A műanyag kerti asztalok között kifejezetten népszerűek a polyrattanból készült darabok. Ezek külsőre megszólalásig hasonlítanak a valódi rattanból készített bútorokhoz, azonban azoknál jóval olcsóbbak és sokkal jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak is.

Ugyanakkor a polyrattanból készült kerti bútorok nem túlságosan időtállóak, de megfelelő ápolással sokáig szépek maradnak.

Ha megvannak a megfelelő méretek, és eldöntötted, hogy milyen anyagból legyen a leendő kerti asztalod, nincs más dolgod, mint kiválasztani a tökéletes darabot. A TE áruházad webshopjában széles választék található kerti asztalokból, javasoljuk, hogy nézz körül az oldalon!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!