mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire figyelj a karikagyűrűk kiválasztása előtt? (x)
2020-05-22 08:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az esküvő előtt rengeteg feladat hárul rátok és szakad a nyakatokba. Nem egyszerű a helyszín és a ruhák kiválasztása sem, de mégis, az egyetlen, igazán maradandó szimbóluma a fogadalmatoknak a karikagyűrű.

Ennek a megtalálására is időt és energiát kell fordítani, hiszen egy életen át fogjátok viselni. Lássuk, hogy milyen kérdéseket kell tisztázni a gyűrűk kiválasztása előtt!

Tévhitek és babonák

Gyakori probléma, hogy a párok keverik a különböző gyűrűk nevét és funkcióját, így óhatatlanul is az eljegyzési gyűrűből jegygyűrű vagy épp karikagyűrű lesz. Tisztázzuk a fogalmakat!

Az eljegyzési gyűrű egy köves darab, amivel a reménybeli vőlegény megkéri a kedvese kezét. Ezt hazai szokások szerint jellemzően a bal kéz gyűrűsujjára húzza fel a férfi az "igen" után. Bár ez a szokás nincs kőbe vésve, így akár a jobb kézen is hordható, de ilyenkor óhatatlanul is más jelentőséget tulajdonítanak neki a külső szemlélők.

Jegygyűrűt akkor szokás adni, ha a karikagyűrűvel történik az eljegyzés, de ilyenkor általában egy kísérőgyűrűt is kap a menyasszony, ami egy köves ékszer. Ezt is a bal kézen szokás viselni és az esküvőn kerül át a jobb kéz gyűrűsujjára.

A karikagyűrűt általában a párok együtt választják ki, és az esküvői szertartáson kerül a jobb kéz gyűrűsujjára és ott is marad örökre. Az eljegyzési gyűrűről ebben az esetben a menyasszony dönt, hogy hol szeretné viselni a továbbiakban.

Ha igazán jó áron keresel karikagyűrűt, akkor mindenképp látogass el a Karikagyűrűmost.hu oldalra, hogy számtalan gyönyörű darabból válogathatsz! Engedd, hogy rabul ejtsenek az igazán szép ékszerek!

Hogy néz ki most egy igazán trendi karikagyűrű?

Fontos a harmónia. Manapság a párok karikagyűrűi nem feltétlenül egyformák. Anyagukat tekintve is nagyobb a változatosság, nem csak a színben és a kövek kinézetében megengedőbb a divat. Bár a platina és a palládium nem annyira elterjedt, mint az arany, de ettől függetlenül csodaszép ékszerek készülnek belőlük.

Arany vonatkozásában ma már nem csak a sárga örvend nagy népszerűségnek, hanem a fehérarany és a rozé is. Sőt, ezekből igazán mutatós kombinációk is születhetnek, ha nem tudnátok dönteni.

A férfi gyűrűk általában letisztult, egyszerűbb darabok, míg a női párjuk jóval díszesebb és csillogóbb. Az aktuális divatnak hála nem kell, hogy a menyasszonyok lemondjanak a vágyott csillogásról, és a férfiaknak sem kell megalkudniuk a köves darabokkal, ha nem akarnak. Amennyiben vésett darabot szeretnétek, tartsátok szem előtt, hogy az könnyen kopik, így legyen elég mély a minta.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!