mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen medencefedést készítsünk? (x)
2020-05-22 09:20 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az idei nyár valószínűleg nem kedvez majd a feszített víztükrű strandolásnak. Egyre többen döntenek úgy, hogy inkább a saját kertjükben hozzák létre a strandélményt.

A kerti medence sokaknak megvalósult álom. De vajon hogyan lehet megóvni a vizet és biztonságosabbá tenni a kertet? Természetesen medencefedéssel.

Miért van szükség medencefedésre?

Ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen, a medencében több ezer liter vízre is szükség lehet. Ennek a vízmennyiségnek azonban megvan a maga élettartama. A szennyeződések, a por, a bogarak hamar beszennyezik. Emiatt a vizet vagy folyamatosan fertőtleníteni kell vagy szűrni, végső esetben pedig cserélni. Ez nem túl környezetbarát, ráadásul nagyon költséges megoldás is.

A medencefedés segítségével elkerülhetjük, hogy idegen anyagok kerüljenek a medencébe. A fedésnek köszönhetően nem hullanak a vízbe a levelek, de a napfény sem hatol olyan mennyiségben a vízfelszín alá, hogy az algásodást tudjon okozni.

A megfelelő fedés a balesetveszélyt is csökkenti. Ha jól választunk, a kicsi gyerekek, háziállatok sem félnek hozzá a vízhez. Nem kell aggódni, ha valaki szabadon játszik a kertben.

Miért jó a polikarbonát medencefedés?

Ha a medencefedésre balesetvédelmi okokból is szükség van, az egyik legjobb befektetés, ha polikarbonát lapokból készítünk tetőt. A polikarbonát lemezek strapabíró, masszív, ráadásul könnyen szerelhető anyagok. Bár egy ilyen medencefedés miatt kell egy kicsit dolgozni, cserébe tartós, biztonságos és esztétikus megoldást kapunk.

A Polikarbonátfutár.hu-nál kapható víztiszta standard polikarbonátból ízléses fedés készülhet. A különböző ponyvákkal szemben ebben az esetben nem kell tartani attól, hogy a gyerekek vagy az állatok véletlenül mégis a víz felületére futnak és a fedés beomlik a súlyuk alatt. Az ilyen medencefedés azért is kényelmes, mert akár fent is hagyhatjuk. Hűvös reggeleken, esősebb napokon akár úgy is edzhetünk a medencében, hogy a tető a helyén marad.

Hogyan kell polikarbonát medencefedést készíteni?

Az állandó medencefedéseket télen-nyáron a medence felett tarthatjuk. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha egy üvegházszerű, szellőztethető szerkezetet hozunk létre. Készíthetünk azonban elbontható változatot is. Használaton kívül ennek az elemeit bárhol tárolni tudjuk. A polikarbonát lapok erre is alkalmasak.

A lemezeket a megfelelő profilokkal kell rögzíteni. A végzárásra felül vízálló, alul páraáteresztő megoldást kell alkalmazni. A lemezeket úgy kell rögzíteni, hogy a légkamrák merőlegesek legyenek a lejtő dőlésére. Így a víz távozni tud a szerkezetből.

Polikarbonát lemezeket ma már akár webáruházból is rendelhetünk. Ezek a lapok legalább az egyik oldalukon UV-állók, ennek köszönhetően a legfényesebb nyárba, a legnaposabb helyen is tartósan lehet vele dolgozni. A polikarbonát lapok olyan egyszerűen szerelhetők, hogy ez bárkinek sikerélményt jelent.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!