mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mivel játszunk a kertben? (x)
2020-05-22 12:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ha nincs időnk vagy lehetőségünk távolabbi helyekre kirándulni, akkor kellemes időtöltéssel szolgálhat saját kertünk is. Nézzük meg, milyen játékokkal tehetjük izgalmassá kerti kalandunkat!


Elő a nagyítót!

Szerencsések vagyunk, ha rendelkezünk saját kerttel. Ugyanis ha jó idő van, itt kellemes délutánt tölthetünk el. A gyerekek pedig örömmel futkároznak és játszanak a szabadban. De hogy még izgalmasabbá tegyük a hétköznapokat, érdemes minden nap egy olyan játékkal is készülni, ami egy kis különlegességgel is szolgál.

Kertünk tele van különféle élőlényekkel. Pillangókkal, madarakkal, bogarakkal, pókokkal, vagy akár földigilisztákkal is találkozhatunk kalandunk során. Így a kert kiváló helyszín arra, hogy megvizsgáljuk ezeket az élőlényeket. Vegyünk elő egy nagyítót, és vegyük szemügyre az apró kis állatokat. Ha pedig van rá lehetőségünk, figyeljük meg a madarakat távcső segítségével. A gyerekek kíváncsiak, így biztosan tetszeni fog nekik ez a játék. És amellett, hogy leköti őket, még rengeteg dolgot is tanulnak a megfigyeléssel.

A labdázás sem maradhat el!

A labda a mindennapok során is gyakran előkerül, hiszen a gyerekek előszeretettel dobálják, rúgják, játszanak vele. Így a kerti játékok során is nélkülözhetetlen kellék. Viszont érdemes egy speciális labdát beszereznünk, amellyel változatosabbá varázsolhatjuk a labdázás örömét. A labdás játékokat színesebbé tehetjük néhány ötlettel. Bowlingozhatunk, amely során üres dobozokat guríthatunk le. Játszhatunk bedobóversenyt vödörbe vagy ásott gödörbe. Ha még több érdekes kerti játékra vágysz, látogass el a Játékliget oldalára.

Sportoljunk együtt!

Természetesen a labdajátékok mellett számos más sporttal kapcsolatos játékokat is kipróbálhattok. A tollaslabda, strandtenisz, hullahopp karikák gyarapítják a sportolás élményét. Ha pedig mindezt egy akadálypályával is összekötjük, garantált a siker. Fontos, hogy kijelöljünk egy pályát, ahol a verseny zajlani fog. Emellett bármilyen eszközt, ami kéznél van, segítségül hívhatunk a verseny lebonyolításához. Ezenkívül már csak a fantáziánkra van szükség, hogy minél érdekesebb feladatokat találjunk ki.

Gondozzuk közösen a kertet!

A gyerekek örömüket lelik abban, ha segíthetnek a kert gondozásában. Így érdemes kialakítani nekik egy kisebb kertet, amit csak ők gondoznak. Ezt még nagyobb örömmel teszik, ha van saját kesztyűjük, gereblyéjük, ásójuk, stb. Ezért célszerű beszerezni nekik néhányat ezek közül.

Teadélután a kertben

Ha pedig a sok mozgás után jólesne egy kis pihenés, a kert tökéletes helyszín erre. Terítsünk le egy plédet, hívjuk meg a kedvenc plüssünket, igyunk teát, és majszoljunk hozzá egy finom süteményt.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!