mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Döntéshozói helyzetet szimuláló játék a MOME online játékversenyét
2020-06-15 10:09 [MTI + Mediainfo.hu]

Egy képzeletbeli ország irányítását lehet kipróbálni a Temp in Charge elnevezésű online játékban.

A Temp in Charge elnevezésű online játéka elnyerte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szervezésében meghirdetett ComplexityJam nemzetközi online játékfejlesztő esemény fődíját.

A MOME koordinációjában, első alkalommal megrendezett nemzetközi online játékverseny témája a koronavírus-járvány kapcsán kialakult hírdömping és a fake news jelensége volt - emlékeztet az egyetem által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

A ComplexityJam kezdeményezője az Európai Unió által finanszírozott INDCOR (Interactive Digital Narratives for Complexity Representations) projekt volt, melynek a MOME 2019 augusztusa óta tagja.

Több magyar diák is részt vett annak a 11 játéknak a fejlesztésében, melyek az online játékverseny keretében születtek. A versenyre 12 országból csaknem 80 versenyző jelentkezett, köztük 14 csapat és 15 egyéniben induló amatőr fejlesztő. A játékok a döntéshozó pozíció felelősségi körével, a kritikus információkezelés, a távolságtartás és a sikeres kooperáció témáival foglalkoztak - számolt be a közlemény.

A pályaművek között található point-and-click alapú kalandjáték, számos newsgames, amelyek a hírek hitelességével és annak ellenőrizhetőségével foglalkoznak játékos és ironikus módon; ugyanakkor született olyan, szöveg alapú interaktív narratíván alapuló játék is, amelyben a felhasználó külső nézőpontból figyelheti a társadalom által gerjesztett hírdömpinget.

A fődíjas Temp in Charge játék egy képzeletbeli országban játszódik, ahol az elnököt kell helyettesíteni egy hétre, olyan kérdésekben döntéseket hozva, mint a világméretű járvány és az országot sújtó gazdasági nehézségek kezelése. A Temp In Charge alkotói Resul Alici, Burak Karakas.

A ComplexityJam különdíját a Trial Day című játék kapta, melynek főszereplőjeként újságíróként kell eligazodni egy szerkesztőségében. A Trial Day készítői Eren Caylak, Sid Chou, Glenn Curtis, Yiting Liu, Dimitra Mavrogonatou, Kirstin McLellan.

A nemzetközi zsűri kiemelte továbbá az amerikai Georgia Institute of Technology hallgatói által fejlesztett Essential Workers, a magyar TUTHKP csapat (Fábián Ágnes, Fehér Viktória, Kovács Ádám, Kovács Rebeka, Papp Miklós Levente, Rózsa Noémi és Szabó-Zichy Eszter) által készített Rabid, valamint Olga Chatzifoti, Christina Chrysanthopoulou által fejlesztett Rawrer című játékot is.

A ComplexityJam játékai a https://itch.io/jam/complexityjam felületén érhetők el, angol nyelven.

Ezzel egy időben a MOME Innovációs Központ Kreatív Technológia HUB-jának kutatói is bemutatják az első általuk fejlesztett Sombrero című játékot, amely a koronavírus elleni harcot ábrázolja, a pixeljátékok hangulatát megidézve. A kutatócsoport további játékokat is fejleszt, amelyeket 2020 ősz folyamán mutatnak majd be a http://games.mome.hu oldalán - áll a MOME közleményében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!