mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Robogóval vagy inkább autóval közlekedve járhatunk jobban? (x)
2020-06-19 13:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A robogó kontra autó kérdés manapság igencsak gyakori felvetésnek számít felhasználói körökben. Elvégre mindkét gépjárműtípus mellett és ellen is számos érv sorolható fel, így sokszor nehéz lehet közöttük dönteni.


A cikkben az autó-, valamint a robogóhasználat mellett és ellen szóló érveket is felsoroljuk. Emellett pedig rámutatunk arra a nézőpontra, amin keresztül véleményünk szerint a kérdést leginkább célszerű megközelíteni. Így minden esély meglehet arra, hogy az autózásból és a robogózásból is a legtöbbet hozzuk ki.

A robogó kapcsán említhető előnyök és hátrányok

Egy robogót lényegesen olcsóbb fenntartani, hiszen kevesebbet fogyaszt, és a biztosítási díja is egészen minimális. Robogóval közlekedve egy zsúfolt belvárosi helyen is könnyen találni fogunk parkolót, nem kell a dugóban araszolnunk, és a környezetet sem szennyezzük túlzott mértékben.

Robogón ülve viszont távoli utakra nem igazán indulhatunk, jobban ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak, és bizony a testi épségünk is nagyobb veszélyben van - bár ezen lehet javítani a megfelelő motoros ruházattal. Mindemellett kevesebb csomagot vihetünk magunkkal, a csomagtartó kapacitása ugyanis véges.

Az autó mellett szóló előnyök, illetve az ellene szóló hátrányok

Autóval közlekedni kényelmesebb, az utastérben többen elférnek, és hosszabb utakra is bátran indulhatunk. Nem kell félni esőtől, széltől vagy hidegtől, az autó használata időjárástól függetlenül is komfortos lehet.

Mivel egy négykerekű jármű egy robogóval összevetve nagyobb végsebességre képes, ezért az úti célunkat hamarabb elérhetjük. Számolnunk kell ugyanakkor azzal is, hogy autóval közlekedve a torlódások és forgalmi dugók lelassíthatnak minket.
Autóval közlekedve magasabb lesz az üzemanyagköltség, többet fizetünk biztosításra, és a parkolás is bőven okozhat kellemetlenségeket. Nem beszélve arról, hogy az autóvezetés összetettebb műveletnek számít, hiszen a váltó és a kuplung kezelését is igényli.

Robogóval vagy inkább autóval közlekedve járhatunk jobban?

A kérdésre nehéz volna általános érvényű választ adni. Ez ugyanis egyaránt függ az egyéni preferenciáktól, a felhasználás helyétől, valamint a használat céljától. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy számára melyik a szimpatikusabb opció.

Persze a robogó kontra autó kérdést nem feltétlenül kell "vagy-vagy" alapon megközelíteni, hiszen a két gépjárműtípus közé nyugodtan tehetünk "és" szót is. Elvégre egy közepes méretű garázsban is jól megfér egymás mellett a kettő.
Ezáltal hosszabb utakra, esős időben vagy családi program esetén nyugodtan választhatjuk az autót. Ha pedig éppenséggel csak a sarki boltba ugranánk le, és odakint verőfényes napsütés jellemző, vagy csak motoroznánk egy kellemeset, akkor nyugodtan felpattanhatunk a robogóra is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!