mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tanácsainkkal könnyebben fog menni a tereprendezés! (x)
2020-06-19 16:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Építkezés, felújítás, bővítés során az ember sok mindenre fel van készülve.

Nyilván a várttól több meglepetés fogja érni, de azt hiszem, az az igazán nagy mélyütés, amikor egy jó állapotú ház esetében csupán garázsbővítés van tervbe véve, és a munkálatok során kiderül, hogy több helyen sittet használtak a korábbi tulajdonosok az udvar feltöltésére. Majd a kertrendezés során lesz teljesen világos, hogy az egész udvar feltöltését sittel kevert földdel végezték.

Ki hibázott?

Utólag nehéz kideríteni (lehet, hogy a korábbi tulajdonosok is csak a kiszállítás után szembesültek vele, hogy a vállalkozó rossz mínőségű árut hozott), és talán nincs is értelme hibást keresni, a lényeg, hogy mi szerettük volna megfelelő módon elvégezni a tereprendezést, ehhez pedig jó minőségű termőföldre volt szükségünk, méghozzá többfélére.

A KonténerSitt volt az a cég, amely különböző földek szállítását vállalta. Nálunk a kertépítés megkezdéséhez és a melléképület bővítéséhez durva tereprendezéssel kellett kezdeni, amikor is nagyobb mennyiségű földet vittek el az udvarról, majd azt pótolták. A pótlásnál lényeges, hogy ne töltsük túl a terepet, nem fog jelentősen megsüllyedni, viszont a túltöltés helyreállítása okozhat újabb költségeket (letermelés és a megvásárolt föld elszállítása), általában 20 cm feltöltés esetén 5 cm tömörödés várható.

A gyönyörű kert kialakítása

A kert kialakításához érdemes szakember segítségét kérni, a tereprendezés és a kerttelepítés szakértelmet kíván, utána viszont mi magunk is tudjuk gondozni. A helytelen tereprendezés akár károkat is okozhat, gondoljunk csak arra, hogy egy egyenetlen udvaron összegyűlhet az esővíz, sőt, a házfal irányába is folyhat, a kertnek pedig szintén nem tesz jót, mivel a földbuckákról lefolyik a víz, a gödrökben pedig megáll és kimossa a növények gyökerét.

A termőföld megválasztása sem mindegy, találkoztam olyannal, ahol a legközelebbi szántóföldről származott a föld, és csak utólag derült ki, hogy olyan vegyszereket is tartalmazott, amely egyáltalán nem tett jót a kerti növényeknek. Legyünk tehát körültekintőek!

A másik lényeges elem a sóder és homok, esetleg kavics, amelyre a bővítésnél és a kertnél is szükségünk is volt. Szerencsére a KonténerSitt csapata ebben is tudott segíteni. Rövid határidővel szállított mindent a számunkra, így megfelelő ütemben tudtunk haladni a bővítéssel, és a kert is elkészült nyárra. Persze a növényeknek még kell idő, mire átveszik az uralmat, de mi már annak is örültünk, hogy a kezdeti nehézségek után zökkenőmentesen be tudtunk mindent szerezni, ráadásul kiváló minőségben.

Amennyiben neked is szükséged lenne termőföld- vagy sóder-, esetleg homokszállításra, akkor keresd a KonténerSittet reggel 6 és este 20 óra között elérhető diszépcserközpontjukon keresztül.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!