mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Energiatakarékos, \\\'zöld\\\' megoldások az otthonokban
2020-06-19 17:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Napjaink új épületei innovatív építészeti megoldásokat igényelnek, azonban azok a belső épületgépészeti megoldások, amelyek a minimális energiafelhasználást biztosítják, rendkívül sokfélék lehetnek.

Legyen szó fűtésről, hűtésről, szellőzésről vagy meleg víz előállításáról, az alábbiakban a tudatos vásárlók rendelkezésére álló "zöld" rendszereket mutatjuk be.

Napelemek

A modern otthonok nyújtotta kényelem biztosításához egyre több energiára van szükség. Az új épületek lehetőség szerint nem valamilyen nyersanyag elégetéséből, hanem megújulókból nyert tiszta árammal biztosítják a szükséges energiát.

Napkollektorok

Szintén a nap energiáját hasznosítják a fűtésre vagy a meleg víz előállítására alkalmas napkollektorok, amelyek használatával jelentősen csökkenthető a villanyszámla összege. Ezek egyik kedvelt fajtája a síkkollektor, amelynél a napsugarak az edzett üveglapon keresztül érkeznek az összefüggő abszorber felületre, ami aztán kialakításának köszönhetően a legtöbb hőt elnyeli. A standard méretű napkollektorok jellemzően 2-2,5 négyzetméteres kivitelben készülnek, 1 m2 pedig általában 50 liter víz felmelegítésére alkalmas. Kiválasztásukkor nem csak arra kell figyelni, hogy minél nagyobb - kb 80% feletti - legyen a hatásfokuk, hanem hogy megbízható gyártó minőségi terméke kerüljön megvásárlása, akik adott esetben a szakszerű felszerelésben is segítséget tudnak nyújtani.

Elektromos fűtőberendezések

A napelemek által megtermelt energia hasznosítására kiválóan alkalmasak az elektromos konvektorok kiegészítő vagy átmeneti fűtésként. A forgalmazók kínálatában a kisebb, 500 W-os készülékektől kezdve megtalálhatók a nagyobb, 3000 W teljesítményű modellek is. A dizájnos kialakítás és a csendes működés mellett nagy előnyük, hogy be- és kikapcsolásuk előre programozható. Egyszerű beszerelésüknek köszönhetően ideálisak lehetnek nyaralóba vagy hétvégi házba is.

Hőszivattyúk

A hőszivattyúk típustól függően a földből, a talajvízből vagy a levegőből nyerik a szükséges hőt, amellyel jelentős, akár 50%-os megtakarítás érhető el a fűtés, hűtés és melegvíz-ellátás terén.

Kompakt kialakítású, csendes és energiatakarékos működésű kül- és beltéri egységeik észrevétlenül teszik a dolgukat.

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

A korszerű szellőztető rendszerek azzal járulnak hozzá az épületek energiaigényének csökkentéséhez, hogy minimalizálják a szellőztetéssel járó hőveszteséget. Működésük általában összehangolható a napelemes és napkollektoros rendszerekkel, így teljes egészében megújuló energia segítségével biztosítható a belső terek friss levegővel történő ellátása.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!