mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Vizes játéklehetőség a lakáson belül (x)
2020-06-19 18:37 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A nyári hőségben a pancsolás, főleg egy fülledt városban életmentő tud lenni.

Akinek szerencséje van, az megteheti, hogy a saját kertjébe felállít egy medencét, belocsolja a trambulint, vagy egyszerűen a kerti slag vagy tusoló alatt hűti magát, mások kénytelenek megvárni, míg nyitnak a strandok, és a tomboló kánikula elől a medencébe, tóba vagy folyóba merülve hűsölnek. Az erős UV-sugárzás káros hatásai a gyerekeket nem zavarják. Ők, ha lehetőségük van vizezni, nem futnak el a lehetőség elől.

Ha kénytelenek vagytok lakáson belül maradni, akkor se mondj le a vizes játékokról! Az alábbiakban összegyűjtött tanácsok akkor is jól hasznosíthatók, ha esős időben kell az aktív játékhoz szükséges környezetet megteremteni.

Teremtsd meg a vizes játékok lehetőségét

Ne gondolkodj vizes játékban, ha félted a parkettát vagy a bútorokat. Csak olyan helyet jelölj ki a lakásban erre, ahol nem gond, ha vizes lesz a környezet. Nagyon illúzióromboló félbeszakítani a játékot az örökös felmosással. A vizes tevékenységeknek egyébként is kitett fürdőszobában vagy konyhában bőven elég, ha kéznél van néhány törülköző vagy a felmosó, hogy a játék után azonnal el lehessen tüntetni a nyomokat.

Már az egészen kicsiket is elvarázsolja a pancsolás. Vízhatlan pikniktakarót a földre fektetve egy sekény tálca is megteszi. Ha a picit a tálca közelébe helyezed, eléri a vizet, és anélkül tud benne pancsolni, hogy veszélyt jelentene rá. Természetesen nem lehet magára hagyni, hisz a gyerekek akaratlanul is veszélybe sodorhatják magukat. Ha a tálcába fürdőszobai játékokat teszel, felidézheted a kádban pancsolás élményét, ami esetleg abban is segíthet, hogy az attól idegenkedő gyerekek is megszokják ezt a közeget.

Nagyobb gyerekeknél egy méretesebb műanyag lavórt is fel lehet engedni vízzel. Nem kell, hogy belemásszanak, elég, ha pancsolhatnak benne. A tálba habfürdőt is tehettek, a WOW fürdőszettjével vidáman telik majd a pancsolás. Búvárhajó, tengeralattjáró és mentőcsónak egyben, hozzájuk való figurákkal.

További ötletek

Ha jártatok már tengerparton, vagy a suliban az óceánok világáról tanultak a gyerekek, egy műanyag palackba kagylókat vagy vízi állatfigurákat is tehettek, aztán fel lehet tölteni félig az üveget. Néhány csepp zöld vagy kék festékkel igazi mini óceánt tudnak készíteni maguknak a gyerkőcök. És ha glicerinbe teszitek az egészet, egy nyári témájú hógömb is lehet belőle.

Ha a műanyag flakonba kisebb műanyag játékokat tesztek, le is tudjátok fagyasztani. Ezután vízbe rakva tanulmányozni lehet a kiolvadó figurákat. Ez nem csak szórakoztató, tanulságos játék is, amivel észrevétlen, tapasztalati úton lehet tanulni valamit érdekeset. Ha pedig még ennél is több tudományos háttér érdekel benneteket, vegyél elő egy szívószálat, csöppents zsírpapírra pár csepp vizet, és kezdjétek el fújni!

A KreatívJáték.hu oldalon számtalan vizes játék vár, szerezz be párat, amiket majd a szabadban is használhatsz.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!