mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Franciaországban újranyithatnak a mozik
2020-06-22 09:39 [MTI + Mediainfo.hu]

A koronavírus-járvány miatti korlátozások újabb enyhítéseként Franciaországban újranyithatnak a mozik, a szabadidőközpontok, a kaszinók, és ismét engedélyezett a csapatjátékok űzése.

Július 11-től pedig a stadionokban is megengedett maximum 5 ezer főt vonzó rendezvények szervezése.

A kormány kiadott közleménye szerint a Covid-19 fertőzés okozta járványügyi helyzet javulása miatt újabb korlátozások feloldását rendeli el "a szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett".

A csapatsportokat ezentúl edzőtermekben és stadionokban is lehet űzni, csak a küzdősportok gyakorlása tiltott továbbra is, de azok "helyzetét még a szeptemberi tanévkezdés előtt felülvizsgálja a kormány".

A rendkívüli egészségügyi állapot július 10-én ér véget, és másnaptól a stadionok nemcsak sportolókat, hanem közönséget is fogadhatnak, 5 ezer főig, ahogy engedélyezett lesz a lóversenypályák megnyitása is.

A járványmutatók összességében jó irányban haladnak, de az óvatosság az egész országban érvényes marad - írta a miniszterelnöki hivatal közleményében. A kormány azt is jelezte, július közepén születhet döntés arról, hogy augusztus közepétől lehetséges-e további enyhítés a sportvilágban, mégpedig a labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek beindításával.

Az európai topbajnokságok közül egyedüliként a Ligue 1-et nyilvánították befejezettnek áprilisban, a francia élvonal bajnokának a PSG-t (Paris Saint-Germain) hirdették ki, miközben a német, spanyol, angol és olasz futballélet is már újraindult. A Ligue 1 azt szeretné, ha a szezonkezdés közönség előtt történne.

A kormány elképzelései szerint szeptembertől, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a tiltások lennének a kivételek, és nagyobb tömegeket vonzó eseményeket, vásárokat, szalonokat, koncerteket is lehetne rendezni, valamint az éjszakai szórakozóhelyek is újranyithatnak.

Országos szinten a reprodukciós ráta jelenleg 0,83, ami azt jelenti, hogy nem minden fertőzött adja tovább a Covid-19 betegséget, és a péntek este közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában már csak 14-gyel emelkedett a halottak száma, 29 617-re, a kórházakban pedig 10 ezer alá csökkent a betegek száma. Lélegeztetőgépre 727-en szorulnak, ami 25-tel kevesebb, mint 24 órával korábban, ilyen kevés súlyos beteg utoljára március 17-én, az általános karantén kihirdetésének napján volt az országban.

Három régióban azonban "kiemelt az ellenőrzés", miután a héten új gócpontokat tártak fel. Két tengerentúli megyében, az Indiai-óceánban található Mayotte-on és a dél-amerikai Guyanán várhatóan július 10. után is érvényben marad az egészségügyi rendkívüli állapot, miután még nagyon aktív a vírus terjedése, és a járvány nem tetőzött. Az ország európai részén Normadiában és Párizstól északra található Val d'Oise megyében fokozott óvatosságra intenek a hatóságok, miután még mindennap tárnak fel új eseteket, ami arra utal, hogy a járvány még nem ért véget.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!