mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit kell tudni a különböző típusú szúnyoghálókról? (x)
2020-07-14 09:52 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ki ne emlékezne az elmúlt évek poloskainvázióira vagy a trópusi szúnyogok felbukkanásáról szóló hírekre?

Sajnos napjaink fokozatosan melegedő időjárása meglehetősen kedvez a vérszívók és más kellemetlen rovarok elterjedésének, így a nyugodt pihenés érdekében érdemes otthonunkat - és ha van, nyaralónkat is - megfelelő védelemmel ellátni. Ez ma már nem csak vízpartokon vagy erdők közelében szükséges, hanem a városokban is.

A rovarok távoltartásának legegyszerűbb és legbiztosabb módja egy jó minőségű szúnyogháló felszerelése valamennyi nyílászáróra. Az alábbiakban a különböző típusokat mutatjuk be.

Üvegszálas szúnyogháló

Korábban sokáig a legkedveltebb típusnak számított, hiszen egyszerűen felszerelhető ajtó- vagy ablakkeretre is. Anyaga miatt könnyen méretre vágható, és rugalmassága miatt a redőnyökhöz hasonlóan leengedhető szúnyoghálókba is ilyen háló szokott kerülni. Az üvegszál emellett rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, és az sem elhanyagolható, hogy sűrű szövésük dacára fényáteresztő képességük is kiváló.

Fém szúnyogháló

A fém szúnyoghálók a korróziógátló bevonatnak köszönhetően még az üvegszálas típusnál is ellenállóbbaknak számítanak. Szilárdságuk különösen ideálissá teszik őket teraszajtókra, amelyek a kisgyermekek vagy a háziállatok miatt nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Az alumíniumból készült szúnyoghálók természetesen a többi nyílászárón is jól mutatnak, de ipari létesítményeken is jól alkalmazhatóak. Felszerelésük saját kezűleg megoldható, és a későbbiekben sem szorulnak majd cserére, viszont vásárláskor érdemes az üvegszálas hálókhoz képest magasabb vételárral számolni.

Öntapadós modellek

Az öntapadós szúnyoghálók nagy előnye, hogy nem tekercsben, hanem összehajtogatva vásárolhatók meg, így akár egy táskában is elférnek. Fix méreteik a legtöbb ablakra kiválóan passzolnak, de egyedi méretű nyílászárókra inkább a méretre vágott fém vagy üvegszálas típus ajánlott. Szállításához hasonlóan felszerelése is nagyon egyszerű, semmilyen szakértelmet, vagy szerszámot nem igényel, ráadásul az ára a legkedvezőbbnek számít a többi típussal összevetve. Érdemes megjegyezni, hogy nem csak ablakra szerelve jelent jó megoldást, hanem gyermekeinket is megóvhatjuk a rovaroktól, ha kiságyra vagy babakocsira ragasztunk fel öntapadós szúnyoghálót.

Ha valamelyik szúnyogháló felkeltette az érdeklődését, akkor érdemes ellátogatni a VasMuszakiBolt.hu oldalára, ahol mindhárom típus megtalálható különféle magasságban és színben, sőt, igény esetén a kívánt méretre is vágják Önnek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!