mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát
2020-07-08 09:53 [MTI + Mediainfo.hu]

Új színes falfestmény díszíti Budapesten a belvárosi Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát.

A Színes Város Csoport munkája a főváros városarculati cégének felkérésére, a budapestieknek köszönetképp született meg.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szerdai közleményében kiemeli, hogy a járványügyi helyzet a nagyvárosi életre volt a legnagyobb hatással, egyéni és társadalmi szinten is itt generálta a legtöbb feszültséget. A főváros városarculati cége a képpel a szolidaritás és az összetartozás üzenetét kívánta megjeleníteni.

Mint írják, A kovász is lehet híd című festménynek, amely Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült, most különösen fontos üzenete van, hiszen a város összefogott, lakói együtt vészelték át az elmúlt hónapokat. A járvány generációkat kötött össze, összehozta a szomszédokat, a segítségre szoruló és segítő kezet nyújtó városlakókat, és új közösségek, csoportok alakultak, barátságok szövődtek.

Az alkotás, amelyet a Színes Város Csoport művészei a 420 négyzetméter területű falfelületre mintegy 180 liter festék felhasználásával festettek fel, 12 nap alatt készült el.

A városszínesítő csapat már számtalan budapesti tűzfalat megszépített és tett vonzóvá a helyiek és a turisták számára, absztrakt alkotásokkal vagy éppen ismert mesefigurákkal, de képzőművész diákok munkáival is lehetett már találkozni a város több frekventált és eldugott pontján.

A falon szereplő új alkotás, A kovász is lehet híd most minden budapesti előtt szeretne tisztelegni és köszönetet mondani, amiért ilyen rendkívüli helyzetben is figyeltek egymásra és képesek voltak a valódi összefogásra - hangsúlyozzák a közleményben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!