mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elkelt az Index.hu maradék 51 százaléka
2005-04-12 09:43 [Sg.hu]

Nobilis Kristóf megvásárolta a második legnagyobb független magyar hírportál, az Index.hu maradék 51 százalékát - írja az Sg.hu.

A portolio.hu értesülése szerint az akvizícióval a lap 100 százaléka Nobilis tulajdonába került. A korábbi 49 százalékot tavaly év végén vásárolta meg a mágnás tulajdonában álló SydInvest, "elhalászva" azt a Startlapot, Figyelőnetet és Nők Lapja Café-t kiadó Sanoma Budapest Rt. elől. Már ekkor ismert volt, hogy a tárgyalások folytatódnak a fennmaradó 51 százalék megszerzéséről is, melynek múlt héten került pont a végére.

A jelenlegi ügylettel a SydInvesthez került a portál 90 százalékos tulajdonrésze, míg 10 százalékát Nobilis magánemberként jegyzi. A FigyelőNet szerint a vevő a Fleminghouse Investments Limited-től és a Romnio Investments Limited-től vásárolta meg azok 42, illetve 9 százaléknyi tulajdonrészét.

A portfolio.hu korábbi - nem megerősített - értesülései szerint az Index 49 százalékáért 1 milliárd forintot fizetett a vevő, míg a maradék 51 százalékért már kevesebbet, 600 millió forintot, s januárban szó volt még a társaság 300 millió forintos tartozásának vevő általi átvállalásáról is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!