mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az élet körforgása - a gyász megélésének és feldolgozásának pillanatai (x)
2020-07-17 09:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az élet körforgása kedvenceinket sem kíméli. Sajnos sokkal kevesebb ideig maradhatnak mellettük, mint ahogyan azt az elején elképzeltük.

Hamar elrohan az a 10-15 év, és már csak arra eszmélünk, hogy az édes, életvidám és örökmozgó kiskutyából öreg, csoszogós, bölcs ebünk lett, aki készen áll a továbblépésre. Azonban mindez a jobbik eset, mivel szépen lassan fel tudunk készülni a felkészülhetetlenre. Sokkal fájdalmasabb, amikor váratlanul éri veszteség az embert, és egy betegség vagy egy hirtelen baleset folyamán kell elbúcsúznia kedvencétől.

A gyász feldolgozásának lépései

A gyász, az üresség érzése és az a folyamatosan jelenlévő hiányérzet szinte elviselhetetlen. Azonban sokan úgy próbálnak megküzdeni mindezzel, hogy örökbe fogadnak, vagy vásárolnak egy kiskutyát, hogy pótolja az elveszítés után maradt űrt. Mindez önmagunkra nézve nem egészséges, mivel időt kell hagyni a búcsúra és a valódi gyász átélésére annak érdekében, hogy fel tudjuk dolgozni mindazt, ami történt, és tovább tudjunk lépni.

A tudatos felkészülés lehet segítségünkre annak érdekében, hogy könnyebben menjen a veszteség feldolgozása, az űr kitöltése és a boldog pillanatokra való emlékezés egyaránt. Amennyiben segítségre lenne szükséged a gyász pillanataiban, akkor keresd fel a Kutyabarát Magazin weboldalát, ahol sok hasznos tanácsot olvashatsz, amelyek a nehezebb időkben is segítségedre lesznek.

Hogyan segíthetsz önmagadon?

Tudatosítanod kell magadban, hogy a halál az élet velejárója és elengedhetetlen része. Amit tehetsz, az az, hogy mindezt megérted, és élete végéig gondját viseled, szereted és becsülöd jelenlétét. Nem csak akkor kell mindezt végig gondolni, amikor már baj van, hanem meg kell állni egy pillanatra és hálásnak lenni a pillanatokért, amit vele tölthettünk el, élvezzük ki mindazt, amit még vele élhetünk át, és készüljünk fel lelkiekben az elválásra is.

Tudatosság segítségével még sokáig emlékezni fogsz az ugatására, arra, ahogyan ételt vagy éppen játékot kért, egy vicces, de néha idegesítő szokására. Emlékeid elmélyítése érdekében készíts róla fotókat, csinálj egy albumot, és őrizz meg minden, számodra kedves pillanatot. Kicsit merülj el ezekben a jó érzésekben, és szánj időt arra, hogy végiggondold, mit is jelent ő neked, mi az, amit adott az évek során, mik voltak a legjobb közösen eltöltött napok, percek, pillanatok, mi az, amit együtt értetek el és mi az, amit még szeretnétek együtt megcsinálni, mielőtt még túl késő.

A gyász feldolgozásában mindez segíteni fog, amikor is visszagondolsz ezekre a szép időkre és tudod, hogy akárhol is van most kedvenced, várni fog rád, hogy egyszer újra együtt lehessetek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!