mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Minden, amit a TBSZ működéséről és feltételeiről tudni érdemes (x)
2020-07-20 05:55 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Miért számít a TBSZ, vagyis a Tartós Befektetési Számla az egyik legkedveltebb, legtöbbet alkalmazott pénzügyi terméknek a befektetők és megtakarítók körében? A cikkben erre a kérdésre fogjuk megadni a választ.


Egyaránt szó lesz tehát a TBSZ legfontosabb előnyéről, illetve a befektetéssel együtt járó lekötési időszakról, továbbá a hozzá kapcsolódó kondíciókról. A cikk elolvasása tehát mindenképp javasolt, hogyha a megtakarításainkhoz kedvező kondíciókkal járó lehetőséget keresünk.

Milyen előnyökkel jár együtt a TBSZ használata?

A TBSZ, vagy teljes nevén Tartós Befektetési Számla a tudatos megtakarítók és befektetők által egyik leggyakrabban használt megoldásnak számít. A használatával nemcsak a kamatadó elkerülésére nyílik lehetőség, hanem a kamatok, az osztalék vagy az árfolyamnyereség adózása is elkerülhető.

Ezeknek az előnyöknek az eléréséhez fontos, hogy egy 3+2 éven át tartó lekötési időszakkal tudjunk kalkulálni. Hogyha erre adottak a lehetőségeink, akkor a TBSZ valóban kedvező pénzügyi terméknek minősülhet a számunkra.

Mit érdemes tudni a TBSZ működéséről?

A TBSZ megnyitását a Netboon felületén tudjuk igényelni, majd a lekötni kívánt összeget is ennek a felületnek a segítségével tudjuk átutalni. A minimum leköthető összeg egyébként 25 ezer forint, vagy pedig ezzel egyenértékű külföldi fizetőeszköz.
Amennyiben a Tartós Befektetési Számlánkra további befizetéseket szeretnénk eszközölni, arra a számlanyitás évében december 31-ig van lehetőségünk. Gyakorlatilag ezt a periódust nevezzük gyűjtőévnek.

A gyűjtőév lejártával újabb befizetésekre már csak újabb TBSZ nyitásával adódhat lehetőségünk. Fontos még hozzátenni, hogy egy szolgáltatónál éves viszonylatban legfeljebb egy TBSZ-t nyithatunk, ellenben több szolgáltatónál egy adott évre több különálló Tartós Befektetési Számla nyitására is adott a lehetőség.

A TBSZ alkalmazásával együtt járó további kondíciók

A továbbiakat az fogja meghatározni, hogy a gyűjtőévet követően mikor szeretnénk élni a forráskivonás lehetőségével. A hároméves lekötési periódus végeztével, illetve a negyedik és ötödik lekötési évben történő forráskivonás 10%-os kedvezményes adóteher mellett valósulhat meg.

Amennyiben várunk az ötéves lekötési időszak végéig, és a naptári év lejártát is megvárjuk a forráskivonással, akkor minden befektetésünk, illetve a hozzá kapcsolódó hozamunk egyaránt adómentes lesz. Ha tehát nincs szükségünk instant módon a befektetett összegre, akkor mindenképp célszerű megvárni az öt éven át tartó lekötési időszak lejártát.

Hogyha korábban más szolgáltatónál nyitottunk TBSZ-t, és szeretnénk megvalósítani ennek a számlának az áthelyezését, ezt is megtehetjük. Ráadásul az áthelyezés az eredeti lekötési idő figyelembevételével mehet végbe.
További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!