mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit tegyek, ha a kutyám gyomorrontást kapott? (x)
2020-07-20 07:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Szinte nincs olyan ember, aki élete során ne szembesült volna még a gyomorrontás kellemetlen tüneteivel.

A néhány napos szenvedés után persze megfogadjuk, hogy ezután sokkal jobban odafigyelünk az étkezésre, és ehhez ideig-óráig tartjuk is magunkat. No de mi a helyzet a kutyák esetében? Bizony, kedvenced is ugyanúgy kaphat gyomorrontást, ami számára is épp olyan rossz érzés. Csak az ő esetében nagyrészt a te felelősséged, hogy ez ne forduljon elő ismét.

Mitől kaphat a kutya gyomorrontást?

Bár könnyű lenne azt mondani, hogy ételallergia vagy más szervi ok áll a háttérben, a legtöbb esetben azonban a gyomorrontás oka az, hogy a gazdi nem megfelelő ételt ad kedvencének.

Sokan még mindig hajlamosak abba a hibába esni, hogy házi koszttal etetik a kutyát. Bizonyára veled is sűrűn előfordul, hogy amikor jóízűen hozzálátsz az ebédhez vagy a vacsorához, akkor kutyusod melléd telepszik, és olyan könyörgő szemekkel néz rád, aminek egyszerűen nem tudsz ellenállni. Ennek következményeképp pedig először csak néhány falatot adsz neki, aztán egyre többet és többet, míg végül az étel elfogy, az eb pedig pukkadásig telt pocakkal, elégedetten vonul félre.

Mindez azonban csak addig tart, amíg nem jelentkeznek a jól ismert tünetek: hasmenés, hányás, a kutya nyugtalan, fájlalja a gyomrát. Jogos a kérdés, hogy vajon mitől van ez, hisz te is ugyanezt etted, neked pedig semmi bajod sincs. A válasz egyszerű: a kutyák emésztőrendszere teljesen eltér az emberekétől. Az ő gyomruk nem bírja a fűszeres, zsíros ételeket, emellett az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek nem is megfelelőek számukra.

Persze ez nem jelenti azt, hogy kutyatápból vagy jutalomfalatból korlátlan mennyiségben adhatsz neki, hiszen ha ezekből túl sokat eszik, azzal szintén el tudja csapni a hasát. Törekedj tehát az étel mennyiségére és minőségére, és akkor nem lesz gond. Eledelből is érdemes olyat választani, amiben megfelelő a fehérjék és zsírok aránya, emellett gyógynövényeket és gyümölcsöket is tartalmaz. A Kutyakajas.hu Webáruházból beszerezhető Happy Dog tápok például tökéletesen kielégítik kedvenced eme igényeit.

Mit tegyek, ha már megtörtént a baj?

Ha kutyád szemmel láthatóan rosszul érzi magát, és hány, vagy hasmenése van, akkor elképzelhető, hogy gyomorrontást kapott. Ahhoz azonban, hogy ezt teljes bizonyossággal meg lehessen állapítani, nem árt egy látogatás az állatorvosnál. A vizsgálat előtt írd fel, hogy a kutyus mit evett az elmúlt 1-2 napban, ezzel is segítve az orvost a diagnózis felállításában.

Ha bebizonyosodott, hogy nincs semmi komolyabb betegség, és tényleg csak egy egyszerű gyomorrontás áll a háttérben, akkor a kezelés további része már házilag is lehetséges. Ehhez néhány napig diétára kell fognod az ebet. Ezalatt csak vizet és kímélő eledelt adj neki, naponta többször, kis adagokban, nehogy túlegye magát. Egy kis odafigyeléssel pár nap múlva kutyusod ismét a régi lesz.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!