mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így erősíthetjük az immunrendszerünket a koronavírus-fertőzéssel szemben (x)
2020-07-22 09:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ép testben ép lélek, ahogy a mondás tartja.

A jelenlegi járványhelyzetben ennek a mondatnak a jelentősége még inkább felértékelődik, hiszen a szervezet ellenálló képességének erősítésével a koronavírus-fertőzés kockázati szintje is csökkenthető.

A cikkben arra mutatunk rá, hogy mit érdemes tennünk az immunrendszerünk megerősítéséért. Ezáltal a bőrünkben is jobban érezhetjük magunkat.

Ezért fontos törekedni a testünk ellenálló képességének az erősítésére

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a legyengült, bizonytalan immunrendszerű személyeknek jelent komoly fenyegetést. Ebből egyenesen következik, hogy a test ellenálló képességének javításával csökkenthető az egészségügyi kockázat.

Vagyis érdemes folyamatos jelleggel lépéseket tenni a fizikai állapotunk erősítése
végett, magyarul folytassunk tudatosabb életmódot. Ezáltal nemcsak jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, hanem a vírussal szemben is ellenállóbbak leszünk.
Így nyugodtabban élhetjük a mindennapjainkat, és a jó egészségi állapotunk megóvásáért is esszenciális lépéseket tehetünk.

Hogyan tudjuk folyamatosan javítani az immunrendszerünk állapotát?

Elsősorban tudatosan kialakított szokások formálásával és rendszeressé tételével. Az erős immunrendszerhez vezető úton szükség lesz megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra, egészséges táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, illetve kiegészítésként vitaminokra.

Fontos, hogy az immunrendszer erősítése nem egyik napról a másikra megy. A kulcs a következetességben rejlik. A rossz szokások felhagyásával, illetve tudatosabbakra való cseréjével már komoly lépéseket tehetünk.

Ugyanakkor ténylegesen a rendszerességben rejlik a valódi titok. A hosszú távon is fenntartható eredményekhez bizony következetes tudatosságra lesz szükség, ami bizonyos értelemben életmódváltást jelent.

Szintén fontos hozzátenni, hogy az immunrendszer megerősítése nem pénz kérdése, és nem igényel drága megoldásokat. A testmozgás, az alvás és a tudatos táplálkozás sok esetben fillérekből is megvalósítható.

Egyéb hasznos teendők a COVID-19 fertőzés elkerülése végett

Az erős immunrendszer kialakítása és fenntartása mellett egyéb dolgokra is figyelnünk kell, ha el szeretnénk kerülni a koronavírus-fertőzést. Ennek egyik lépése, hogy az egészségügyi maszk viselésével kiszűrjük a légúton terjedő kórokozókat.

Szintén fontos törekedni a rendszeres kézmosásra, illetve kézfertőtlenítésre. A cseppfertőzés útján terjedő járványt ugyanis azzal is el lehet kapni, ha a sokak által megérintett használati tárgyakról a kezünkre jut maga a kórokozó.

A kézfejek mellett egyúttal az is fontos, hogy fertőtlenítsük az olyan gyakorta megérintett használati tárgyakat, mint a mobiltelefonunk, a lakáskulcs vagy az autó slusszkulcsa.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!