mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A babavárás a fogantatás előtt kezdődik (x)
2020-08-17 11:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A babavárás kezdő időpontja az a pillanat, amikor a pár megegyezik abban, hogy körülbelül mikor ideális a trónörökösnek a világra jönni.

Azonban minél közelebb van ez az időpont, annál több mindenre kell odafigyelni, hogy valóban minden a lehető legjobban menjen, többek között például a sikeres fogantatásra is.

Számít az életmód

Kevesen gondolnak arra a fogantatás előtt, hogy felkeressenek egy dietetikust, hiszen ha az aktuális életmód addig bevált, akkor miért kellene rajta változtatni. Azonban a bevitt táplálék minősége nagyban befolyásolja a szervezet működését, ezért erősen ajánlott időben hozzáfogni az egészséges étrendre való átszokásra.

Az első és legfontosabb, hogy a káros szenvedélyeket, mint például a túlzott alkoholfogyasztást és a dohányzást érdemes kerülni, és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását a minimálisra csökkenteni. Ezzel szemben a zöldségek és a gyümölcsök mennyiségének növelése célravezető lehet, hiszen nem csupán a fogantatásban segít az egészséges táplálkozás, hanem a várandósság szintén megkönnyíthető vele.

Ugyanis a kiegyensúlyozott táplálkozás segíti az ideális testsúly megtartását, hozzájárul a megfelelő vércukorszinthez, ezáltal pedig elkerülhetővé válik a terhesség során gyakran jelentkező cukorbetegség.

Lelki tényezők és a fogantatás kapcsolata

Talán senkinek nem jelent ma már újdonságot, hogy a stresszel teli életmód kihatással van az élet minden egyes területére, így természetesen a sikeres fogantatás lehetőségét szintén befolyásolhatja. Ennek egyik oka, hogy a folyamatosan magasan lévő stressz-szint megemeli a szervezetben a prolaktinszintet, ami gátolja a tüszőrepedést és a beágyazódást, vagyis gátolja a teherbeesést.

Éppen ezért lehetőség szerint igyekezni kell megszabadulni a stressztől vagy az azt kiváltó okoktól, és ha nem megy, mindenképp érdemes szakember segítségét kérni.

A terhesség kellemetlen tünetei

Amikor kiderül a sikeres fogantatás, földöntúli boldogság kerítheti hatalmába a pár tagjait. Azonban a várandósság a kismama számára rengeteg hormonális változást jelent, melyek tünetei nem mindig engedik, hogy a babavárás örömteli és felhőtlen időszak legyen. Az állandó hányinger, a fáradékonyság, az emésztési zavarok, a szédülés és a visszerek nagyon megkeseríthetik a kismama mindennapjait, ezért érdemes ezek megelőzésére és enyhítésére figyelmet fordítani. Mivel a vegyi anyagot tartalmazó gyógyszerek ilyenkor nem ajánlottak, ezért javasolt bevetni a különféle homeopátiás szereket, melyek sem a leendő anyukát, sem a babát nem veszélyeztetik.

A kellemetlen tünetek enyhítésére ajánlhatók még bizonyos szelíd terápiák, mint például a talpreflexológia vagy a BEMER terápia, melyeket a leendő anyukák és apukák egyaránt igénybe vehetnek.

Amennyiben Ön és a kedvese szeretne részt venni egy ilyen terápián, vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!