mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Számoljuk ki együtt, mennyibe fog kerülni a jogosítványod (x)
2020-08-17 12:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor valaki éppenséggel a jogosítvány megszerzésének a gondolatát dédelgeti, akkor rendszerint szeretné tudni, mennyibe is kerül majd a teljes procedúra.

A helyzet viszont az, hogy előre senki nem tudja megmondani neked a jogsiszerzés pontos költségeit.

A cikkben egyrészt elmondjuk, miért nehéz a hajszálpontos előzetes kalkuláció a jogosítványszerzéssel kapcsolatban. Ezután pedig segítünk összerakni egy előzetes számítást, amivel közelítőleg már megsaccolhatod, mennyi pénzbe is kerülhet a
jogosítványod megszerzése az elejétől a végéig.

Ezért nehéz előre megmondani a jogosítványszerzés pontos anyagi vonzatát

Minden tanuló más és más felkészültséggel, affinitással és érzelmekkel vág neki a jogosítványszerzés folyamatának. Ennek megfelelően roppant sokféle módon alakulhat az, hogy kinek mennyi időbe, illetve mekkora anyagi ráfordításba kerül a jogsiszerzés.

Ezért roppant nehéz előre meghatározni forintra pontosan, hogy mekkora összeggel kalkulálhatsz. Ha fogékony leszel, hamar belejössz a vezetésbe, és minden vizsgát elsőre megcsinálsz, akkor alacsonyabb büdzséből is kijöhet a teljes procedúra.

Az esetleges pótvizsgák, pluszban vásárolt vezetési órák, illetve lejárt online tananyagok pedig értelemszerűen újabb tételként jelentkezhetnek a folyamat költségoldalán. Persze akadnak olyan fizetendő tételek, amiket előzetesen is számításba vehetsz majd, a későbbi haladásod mértékétől függetlenül.

Tételek, amelyekkel biztosan kalkulálhatsz

Konkrét példaként a LikeDrive autósiskola díjait vesszük alapul. Náluk a KRESZ elméleti e-learning tanfolyam 55.000 forintba, a vezetési előleg 40.500 forintba, a manuális autón történő vezetés háromszor 47.000 forintba, míg az automataváltós Lexuson történő vezetés háromszor 58.000 forintba kerül.

Amennyiben a forgalmi vizsgát megelőzően pótórákat szükséges vásárolnod, akkor azt automataváltós autón 7.150 forintos, manuális váltóson pedig 4.700 forintos óradíj mellett van lehetőséged megtenni.

Fontos még hozzátenni, hogy a tanulóbarát és felkészült autósiskolák rendszerint részletfizetésre is biztosítanak lehetőséget. Így a jogsiszerzés anyagi vonzata nem egy összegben terheli meg a családi kasszát, ami könnyebbséget jelent.

Mennyibe kerülnek a jogosítványod megszerzéséhez szükséges vizsgadíjak?

A vizsgadíjakkal kapcsolatban fontos tudnod, hogy ezeket nem az autósiskola, hanem az illetékes hatóságok felé kell fizetni. Tételesen nézve a KRESZ elméleti vizsga 4.600 forint, a forgalmi vizsga 11.000 forint, a Vöröskeresztnél letett elsősegélyvizsga pedig 8.200 forint anyagi vonzattal jár.

Mindezek mellett számolhatsz még az orvosi alkalmassági vizsgálat díjával is. Ezt a háziorvosnak fizeted a vizsgálattal egyidőben, az egységes összeg 7.200 forint.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!