mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ezért van szükségük a babáknak rágókára (x)
2020-08-17 14:09 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Azok az anyukák, akik még csupán első gyerkőcüket várják, gyakran fejüket vakargatva állnak a kicsiket érintő apróbb kérdésekhez. Ilyen a rágóka körüli mizéria is.


A rágókák minden babánál fontosak, akiknél elindult a fogzás. Rágókákat már régóta használnak az anyukák, hogy megnyugtassák a gyermeküket. Színesek, puhák, flexibilisek. Na de hogyan segítenek? Miért jók? Szét tudja rágni a kicsi? Hány hónapos kortól érdemes adni a kicsi kezébe? Hogyan tisztítsd? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz a következőkben.

Mikortól add a kezébe? Hogyan válassz rágókát?

A rágókák tehát minden olyan kisbaba esetében nagyon fontosak, akiknél elindult az első fogacska. A fogzás időszaka sajnos nagyon kellemetlen a kisbabák számára, a legtöbben igen rosszul élik meg. Pocakfájás, fejfájás, hatalmas krokodilkönnyek és a folyamatos rágcsálási kényszer jellemzi a fogzás időszakát. Szegény piciknek nem kellemes, mikor jön a fogacskájuk, a szülőknek pedig ilyenkor kötelességük enyhíteni a fájdalmukat.

A rágókákat arra találták ki, hogy a kicsi szájacskájában folyton ott lehessen, ezzel csökkentve az ínyfájdalmakat. A rágókát úgy válaszd ki, hogy megnézed, milyen tulajdonságai vannak. A legfontosabb, hogy BPA- és ftalátmentesek legyenek, illetve hogy az EU és az USA szabványainak is megfeleljenek.

Rágókát már akár 3 hónapos picik kezébe is lehet adni, ameddig nem indul meg a fogzás, addig a rágókák éppen olyan kiváló fürdős játékként tudnak szolgálni, mint a műanyag játékok.

Ezért adj a kicsi kezébe rágókát

A rágókák flexibilisek, puhák és színesek, éppen ezért a gyerekek nagyon szeretik őket. Ha nagyon fáj már a fognövesztés, érdemes nem csak egyszerű rágókát, de zseléset is beszerezni, amelyet lehűtve adj oda neki.

A rágókák használata nagyon fontos, hiszen ha ezt rágcsálja a baba, akkor sokkal lassabban szedi majd szét a cumiját. Bizony a fogzás következtében a cumik, cumisüvegek és itatópoharak egymás után lesznek majd a friss fogacskák áldozatai, ez azonban teljesen normális! Azért azonban, hogy minél kevesebbet kelljen pótolni, érdemes rágókákat adni a kezébe.

Ne felejtsd el fertőtleníteni ezt a kiegészítőt! Mivel sokat van a kicsi kezében, így ha véletlenül leesik, érdemes betenni a sterilizálóba, illetve nap végén fertőtleníteni.

Fertőtlenítésre egyébként a forralásos módszert is használhatod, ennek lényege, hogy forrásban lévő vízbe dobod kb. 5 percre a kicsi cumiját, cumisüvegét, rágókáit, hogy a forróság elpusztítsa az összes szennyeződést.

Mire lehet még szükségetek?

Nos, a fogzó babáknál nagyon jó, ha sok babapiskóta van otthon, illetve a kenyér héja is egy jó megoldás. Az ilyen kemény, sokáig "csámcsogható" ételek is sokat segítenek napközben, hiszen ameddig majszolja, nem törődik a fogzás megpróbáltatásaival.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!