mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az angol BBC stábja 450 munkahelyet szüntet meg
2020-07-27 11:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A BBC kijelentette, hogy Angliában 450 munkahelyet akar csökkenteni, annak érdekében, hogy 2022 március végére 25 millió fontot takarítson meg.

Az érintett szerepekbe beletartoznak az újságírók, valamint a bemutató, a műszaki és az üzemeltetési személyzet is.

Az Újságírók Országos Szövetsége szerint kb. 142 munkahelyet fog elveszíteni az online és a televíziós részleg, míg 139 munkahely a helyi rádióból fakad, ahol továbbra is folytatódik a világjárvány kezdetén elkezdett csökkentett ütemterv.

A javaslatok véget vetnek az Inside Out jelenlegi programjának, amelynek 11 regionális kiadása van. Ennek eredményeként 29 munkahelyet veszítenek el annak ellenére, hogy több mint 100 híres név és képviselő támogatta őket.

Azonban a Covid-19 világjárvány kezdete óta be nem jelentett program helyére egy új, hosszabb eredeti nyomozó újságírási show kerül, amit hat regionális csomópontból állítottak össze Newcastle-ban, Yorkshire Norwich-ban, Birminghamben, Londonban és Bristolban.

Az NUJ azt is kijelentette, hogy hét munkahely fog elveszni BBC londoni vezetékes szolgáltatásainál, valamint a műsorszolgáltató további 125 önkéntes elbocsátással számol.

Ez azt jelenti, hogy a javasolt munkahelyek megszűnése a 3000 erős BBC England munkaerejének a 15% -át teszi ki.

Ez az utóbbi bejelentett magas létszámcsökkentés Walesben, Skóciában és Észak-Írországban.

Az NUJ főtitkára, Michelle Stanistreet elmondta: "Ezek a hatalmas csökkentések, amelyek elkerülhetetlenül befolyásolják a BBC azon képességét, hogy fenntartsák egész Anglia változatos informálását, amely valóban tükrözi a nemzet sokszínűségét.

Azonban továbbra is konzultálnak a tagok arról, hogy ezek a tervek hogyan fogják befolyásolni a BBC kiadásait és hogy ez milyen mértékben növeli a már kihúzott hírtermek munkaterhelését.

A Press Gazette megérti, hogy a 36 munkahelyből 33 elveszik a BBC England online központjában, Birminghamben, ahol olyan alszerkesztők találhatóak, akik a regionális újságírók által írt példányok nagy részét kezelik és közzéteszik.

Továbbá helyet ad a sport-, arculat-, adat-és video újságíróknak, szerkesztőknek akik nap mint nap tartalmat szerkesztenek a BBC England weboldalára.

Azt mondták, hogy a három megőrzendő munkakör egyike a kurátor feladata lesz.

A BBC szerint az online részvonalakat a regionális irodákra ruházza át, és ez az online tartalom "helyileg relevánsabbá" válik majd.

De a forrás még azt is elmondta, hogy "Évtizedek tapasztalata van köztük. Ők a legtehetségesebb újságíróink." Az a pletyka járja, hogy ez egy ideig pótolhatóak, de nem valószínű, hogy így marad.

"A döntés, hogy megszabaduljon tőle a cég, őrület. Ez egy 24 órás művelet, amely nélkül a BBC webhelyén sok történet nem láthatta volna a napfényt. "

A Covid-19 125 millió font veszteséget jelent a BBC számára.

A csökkentések elkülönülnek a BBC News 450 munkahelyének megszüntetésére irányuló tervektől, amelyeket az év elején vázoltak fel, viszont a Covid-19 válság kezdetén várakoztak a terv elindításával.

A BBC becslése szerint a koronavírus-válság következtében a pénzügyi térben 125 millió font veszteséges jövedelem várható, a sugározott műsorok sokaságának és a digitális adatok ellenére. 2022-re már 800 millió fontot kell megtakarítással megszereznie a BBC England-nek, beleértve a hírek részlegénél megtakarított 80 millió fontot.

Ennek ellenére a BBC javítani kívánja politikai teljesítményét a Westminster-en kívül, többek között a 11 regionális vasárnap megjelenő politikai program újjáéledésével, miután a parlamenti képviselők lobbiztak, és tartottak az Inside Out-tól.

A BBC szerint a programok "szerkesztői kreatív változásokon mennek keresztül annak érdekében, hogy nagyobb hatásuk legyen és szélesebb közönséget érjenek el".

Két új digitális politikai program kísérletét tervezi a BBC Yorkshire-ben és a Midlands-ben is, amely elérhető lesz az iPlayer és a BBC Sounds streaming szolgáltatásaiban.

A BBC vállalta, hogy modernizálja regionális TV-központjait, megváltoztatva működési módjukat, hogy a digitális történetmesélés munkájának középpontjába kerüljön, és összevonja a regionális TV-híreket és az online alkalmazottakat.

A regionális TV-hírműsorok nem változtak, csupán az előadók száma csökkent egyes területeken az esti adásokon.

A BBC England a TV-műsorok "szélesebb skáláját" is meg akarja rendelni, hogy tükrözze az egész Anglia életét, különösen Észak-Angliára és Midlands-re helyezve a hangsúlyt.

Helen Thomas, a BBC England igazgatója elmondta: "Büszke vagyok arra, hogy hatalmas számú megbízható hírekkel és információval fordultatok hozzánk a Covid-19 során, bizonyítva a helyi és regionális szolgáltatásaink fontosságát. Ezeket a szolgáltatásokat azonban több mint 50 évvel ezelőtt hozták létre, nagyon kevés változáson mentek keresztül, és jelentős mértékű újításra szorulnak. Ez azt jelentette, hogy néhány nehéz döntést kellett meghoznunk."

"A Facebook közösségi csoport és a WhatsApp csevegő tér korában taposunk. Változtatnunk kell azon, ahogy megszólítjuk az embereket, ahogyan megkapják a híreket és amilyen tartalmat akarnak.

"Korszerűsíteni fogjuk az angliai közönség számára kínált ajánlatunkat azáltal, hogy a digitális munkát minden részlegünk központi részévé tesszük. Folytatjuk a koronavírusból fakadó tanulságokat, amelyek mozgékonyabbá tesznek minket, és igyekszünk jobban érintkezi a közösséggel. Az NUJ nemzeti műsorszolgáltató szervezője, Paul Siegert figyelmeztette a céget, hogy a helyi rádióműsorok folyamatos csökkentése jelentős csapást mér a kereskedelmi rádiókra nézve.

Nem tisztázott az sem, hogy 142 munkahely hogyan juthat el a regionális televízióból és az online térbe, kivéve ha a minőség és a szabvány mértékek súlyosan csökkennek "- tette hozzá.

"A szakszervezet harcol ezen csökkentésekkel, és gondoskodik arról, hogy az esetleges változásokra a lehető legkorábban méltányos módon kerüljön sor."


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!