mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Erre figyeljen budapesti költözés esetén! (x)
2020-09-24 09:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mielőtt költözne, érdemes végiggondolni a lehetőségeket és a teendőket is, mert egy költözés komoly előkészületet igényel.

Ha nem jól választjuk meg a költöztetőt vagy az időpontot, esetleg rosszul lesz becsomagolva valami, sok bosszúság érhet minket. Épp ezért ebben a cikkben felsoroljuk a legfontosabbakat, amikre mindenképp figyelnie kell, mielőtt fejest ugrik a költözésbe.

Szelektáljon!

Mielőtt az egész lakást becsomagolná, gondolja végig, hogy valóban szükség van-e mindenre. Gondolunk itt a megunt kacatokra és ruhákra éppúgy, mint azokra a bútorokra, melyek már feleslegesek és csak a helyet foglalják. Az új lakása, háza, amibe költözik, biztos igényli az összes bútort, ami most a lakásában megtalálható? Gondoljon a nagyobb bútorokra is, főleg, ha házból lakásba költözik. Budapesten könnyen bele lehet futni olyan szűkebb helyekbe, ahol a sokadik emeletre nehézkes nagyobb bútorokat (szétszerelés nélkül) felvinni. Miután ezt végiggondolta, itt az ideje az ajándékozásnak vagy a kiárusításnak.

A költöztetőnek ne fizessen előre!

Érdemes több dologra is odafigyelnie, amikor költöztetőt választ. Az természetesen alap, hogy gondosan átolvasott szerződéssel bízza csak költöztető cégre a pakolást és szállítást. Továbbá kérje el nyugodtan a cégtől az ÁSZF-et is, előzetes áttekintésre, főleg, ha utal rá a szerződéstervezet. Emellett viszont nagyon ügyeljen arra is, hogy soha ne fizessen előre, sem előleget, sem a teljes költöztetés árát. Ha leinformálható, professzionális, mégis megfizethető költöztetőt keres Budapesten, akkor ajánljuk a Servitius és Partnerei költöztetést.

Csomagoljon gondosan, vagy bízza profikra!

Miután megvan, hogy miket kell becsomagolni, jöhet a csomagolás. Itt is érdemes előre gondolkozni. Egyrészt szükség lesz költöztető kartondobozokra éppúgy, mint zsákokra vagy rongyokra, buborékfóliára a törékeny tárgyakhoz. Érdemes az egyes dobozokra, ill. zsákokra egyértelműen ráírni a tartalmukat, vagy legalább a helyiséget, ahova kerülniük kell majd. Ezzel jelentősen felgyorsítható a kipakolás, és könnyebben megtalál majd mindent, bármit is keres az új lakásában. Ha viszont nem szeretne ezzel (pl. idő hiányában) foglalkozni, akkor már erre is van megoldás. A profi költöztetők már kiegészítő szolgáltatásként vállalnak szakszerű csomagolást is.

Kezdje időben!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy utolsó nap, sőt utolsó este csomagolnak be mindent. Ez elég megterhelő lehet minden családtag számára, főleg, hogy ott a nyomás is, hogy másnap már érkezik a költöztető. Így nincs mese, kész kell lenni, akár az aznap esti alvás rovására is. És higgye el, elsőre mindenki alábecsüli a csomagolás időigényét.

Kezdje el a becsomagolást napokkal korábban azokkal a dolgokkal, amikre nincs minden nap szüksége, így több nap alatt kell elkészüljön, ami sokkal kevesebb stresszel jár. Gördülékeny költözést kívánunk önnek!
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!