mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A konyha hatékony takarítása (x)
2020-09-24 10:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A lakásban jellemzően nincs túl sok olyan helyiség, amit különösebb kihívás lenne takarítani, kivéve talán a konyhát és a fürdőt.

Mégis azt kell mondjuk, hogy a kényességet tekintve egyértelműen a konyha nyeri a versenyt, hiszen a nem megfelelő tisztán tartásának súlyos egészségügyi következményei lehetnek. Éppen ezért a napi szükséges tisztítási feladatok mellett érdemes legalább félévente időt szakítani egy nagyobb konyhai takarításra, hogy az egészségre káros folyamatok kockázatát minimálisra csökkenthessük.

Napi rutinfeladat, vagyis a mosogatás

Míg a hálószobában az ágyazás elmaradásával nem dől össze a világ, addig a konyhában már egy mosogatás kimaradása is nem kívánt folyamatokat indíthat el, mint például a mosatlan edények szagosodása, nem beszélve arról, hogy az edényekre száradt ételmaradékot másnap jóval több időbe telik eltávolítani. Éppen ezért lehetőség szerint igyekezzünk mielőbb elmosogatni a szennyes edényeket, hiszen ezzel egyrészt időt spórolunk, másrészt a bosszankodástól szintén megkímélhetjük magunkat.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kézi vagy a gépi mosogatást részesítsük-e előnyben. Abszolút egyéni preferenciákon múlik, hogy kinek mi a kényelmesebb, viszont ami mindkét esetben fontos, az a megfelelő mosogatószer használata. Kézi mosogatásnál nem szabad megfeledkezni arról, hogy bármilyen kézi mosogatószert is alkalmazunk, öblítés mindig szükséges. Gépi mosogatásnál ezt a funkciót ellátja a mosogatógép, de sok esetben nem csupán vizet használ az öblítéshez, hanem gépi öblítőszer használata lehet javasolt a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Konyhai gépek tisztítása

Bár a vízkövesedést elsősorban a fürdő problémájának tekintjük, a konyhai vizesblokkban szintén felütheti a fejét. Főként a vízforralón jelentkezik látványosan a vízkövesedés, de valójában a mosogatógépet sem kíméli. Éppen ezért mindkét gép esetében fontos időnként vízkőteleníteni.

A tűzhelyek tisztításához hideg zsíroldó alkalmazása javasolt, mely hatékonyan távolítja el a zsíros szennyeződéseket a tűzhely felületéről, és jellemzően sütőtepsik tisztítására szintén alkalmasak.

A mikrohullámú sütő és a páraelszívó készülék szintén igényel bizonyos időközönként legalább egy gyors áttörlést. Erre hatékony megoldást kínálnak az olyan univerzális gyorstisztítók, melyek alumínium, rozsdamentes acél és műanyag felületek tisztítására egyaránt alkalmasak, és használatuk után nincs szükség öblítésre sem.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a hűtő sem, melyet a tisztítás mellet fertőtleníteni szintén szükséges. Ennek oka, hogy különféle ételeket tárolunk benne, és a hűtő hidegének jól ellenálló baktériumok ebben a környezetben is képesek szaporodni.

Ha te is egy alapos konyhai takarítást tervezel, de szükséged van a megfelelő tisztítószerekre, nézz szét a Delta Clean Kft oldalán!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!