mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csupán néhány lépés, és párától mentes otthonunk lehet! (x)
2020-09-24 11:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A magas páratartalom kellemetlen diszkomfortérzetet jelent amellett, hogy az egészségünkre nézve is rendkívül káros tud lenni a magas páratartalom.

Ennek nem kellene így lennie, ugyanis van megoldás, hogy mindig ideális páratartalom legyen a lakásban! Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy mit kell tennünk ennek érdekében!

Az ideális páratartalom a lakásban


Évszaktól függően az ideális páratartalomnak a lakásban 45-65% között kellene lennie, ez alatt alacsony páratartalomról, e felett pedig magas levegőnedvességről beszélhetünk. Egyik sem ideális, mindkettő okozhat légúti megbetegedéses tüneteket, sőt, a magas pára miatt a penészgombák is elszaporodhatnak, amik nem csak esztétikailag nyújtanak rossz látványt akár a frissen festett falakon is, hanem a kellemetlen dohszag is megjelenik azokban a helyiségekben, ahol penész ütötte fel a fejét. Szerencsére azonban tudunk mit tenni a probléma ellen!

A páramérő használata

Első lépésként meg kell győződnünk arról, hogy a levegő páratartalma valóban a nem kívánt tartományban van, ezt egy páramérő használatával könnyedén megtehetjük. Manapság már mindenféle eszköz kapható ezzel a funkcióval, sok esetben más egyéb értékeket is mutatnak ezek a mérőeszközök.

Páramentesítő készülék kiválasztása

Ha már tudjuk, hogy mivel állunk szemben, és arra kell törekednünk, hogy alacsonyabb legyen otthonunkban a páraérték, vásárolnunk kell egy párátlanító készüléket. Ez és sok más egyéb berendezés, például ózongenerátor vagy légtisztító, könnyedén megrendelhető az Airfresh cég webáruházából. Jó minőségű, energiatakarékos készülékeiknél csupán arra kell ügyelni, hogy olyat válasszunk, ami a kiválasztott helyiség méretéhez igazodik teljesítményében.

Párátlanító használata

A párátlanító használata rendkívül egyszerű, nem igényli, hogy szakember üzemelje be, hanem mi magunk is könnyedén beállíthatunk rajta minden fontos funkciót. Automata üzemmódban is képesek működni, ami azt jelenti, hogy ha a beépített páramérő azt érzékeli, hogy dolga van, mert túl magas a páratartalom, bekapcsolódik, és addig így is marad, amíg a levegőnedvesség nem kerül az optimális tartományba. Nagyon praktikus funkció ez, ráadásul még a villanyszámlán is spórolunk, nem kell egész nap működtetni a páramentesítő készüléket.

Tiszta levegő, jobb közérzet


Ha a fentieket betartjuk, a lakásban a levegő páratartalma az ideális tartományba kerül, és nem kell többet a magas párától szenvednünk. Nincsenek többet kellemetlen tünetek, nincs penész, a nedves ruhák is hamarabb megszáradnak, és ami lényeges, hogy nem csak rövid időszakra, hanem hosszú távon megoldást találunk a problémánkra.

Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!