mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Egy ínycsiklandozó recept: marlin édesburgonyával (x)
2020-09-24 13:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ki mondta, hogy nem fogyaszthatsz egyszerre finom és egészséges ételeket? Ma már olyan különleges recepteket találhatsz, amelyek nem csak különlegesek, de támogatnak az egészségtudatos életben is.

Legyen szó egészségügyi problémáról, diétáról, ma már mindenhez született megfelelő étrend. A következő pár sorban egy speciális ételről olvashatsz, amelyet akár te is könnyedén elkészíthetsz otthon.

Egy recept története

Már lassan egy éve, hogy családunk hétvégi fogásai közé sorolható a grillezett marlin fokhagymás-olívás öntettel és édesburgonyával. Egy vendégségben ismerkedtünk meg ezzel a különleges étellel. Ami abszolút csodának minősült, hogy a gyerekeknek is nagyon ízlett az újdonság, és végre kellemetlen halszálkabajlódás nélkül élvezhettük együtt az étkezést. Attól a naptól fogva mi is szívesen elkészítjük itthon egy-egy hétvégén.


Lássunk néhány tippet az étel elkészítéséhez!

Marlin elkészítése

A marlint inkább grillezni érdemes, hiszen ez megakadályozza, hogy a hús száraz legyen, és egy omlós és porhanyós ételt kapunk. Grillezés előtt azonban mindenképpen fűszerezzük be, sózzuk, borsozzuk az alapanyagot. Ilyenkor érdemes néhány csepp citromlevet is ráönteni, és hagyhatjuk kicsit érlelődni. Milyen fűszerekkel érdemes megszórni? A kakukkfű és a rozmaring például különleges ízt ad neki. A sütés már nagyon egyszerű; felhevített olajban, magasabb lángon, pár percig oldalanként jól átsütjük.

Köretek és öntetek elkészítése

A fokhagymás olívás öntet nagyon gyorsan elkészül, csupán a megfelelő hozzávalókat kell összekevernünk. Szükségünk lesz 1 dl olajra, néhány gerezd zúzott fokhagymára, apróra vágott, friss petrezselyemzöldre, illetve ízlés szerint citromlére is.

Különböző köretekkel is fogyaszthatjuk, de talán a salátával és az édesburgonyával a legfinomabb.

A felszeletelt és meghámozott édesburgonyát meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Miután átforgattuk a fűszeres olajban, sütőben 180 fokon körülbelül 25 percig sütjük.

Nincs diéta életmódváltás nélkül!

Bármilyen okból is döntöttél az egészségtudatos étkezés mellett, annyi bizonyos, hogy nincs diéta életmódváltás nélkül. Amikor eldöntjük, hogy változtatunk, az csak a kezdet, a neheze akkor jön, amikor a kitartásunkra van szükség, hiszen gyakorlatilag az egész addigi életünket át kell alakítanunk. Szükség van az étkezés kordában tartására, a megfelelő testmozgásra, a tudatos vásárlásra. Az Egészség Palace Webáruház fitness nadrágjaival pedig a megjelenésed is tökéletes lehet az edzések során! Ezek nem csak kényelmesek, de testhezálló jellegüktől sem kell senkinek tartania, hiszen a legapróbb bőrhibákat is eltakarják!

A tudatosság választás kérdése. Válaszd a változást!



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!